Gråekorren Stripe avlivas i Buckley, blev fångad i fälla och får därför enligt lag inte släppas ut utan måste avlivas

    3 januari 2022, kl 15.00

    En gråekorre i walesiska Buckley bet och skadade 18 personer, nu har den fått avlivas. Under en tvådagarsperiod attackerade den människor.

    65-åriga Corinne Reynolds blev nedslagen efter beskedet om avlivning eftersom hon brukade mata ekorren, som hon kallar Stripe. Det började med att Stripe snyltade ur fågelmaten, men han fick sedan sin egen mat av Corinne och kunde till och med ta en nöt direkt ur hennes hand.

    Men så en dag bet han henne i handen, och i en lokal Facebookgrupp såg hon att andra blivit utsatta också. En kvinna blev biten utanför en återvinningsstation, och fick ta stelkrampsspruta efter.

    Corinne gillrade en fälla i trädgården och fångade Stripe, sedan lämnade hon över honom till lokala naturvårdsmyndigheter. Myndigheterna tvingades avliva honom eftersom det sedan 2019 är olagligt att släppa ut en infångad gråekorre i det fria igen. Myndighetspersonalen säger sig själva vara emot lagen men kan inte göra annat än att lyda den. För att undvika avlivning bör man fånga in den på ett sätt där man inte använder en fälla.

    Ett annat kontroversiellt fall av avlivning var 2019 när Malmö kommun avlivade en svanhane som försvarat sin hona och deras ägg. Fallet engagerade hela staden och kommunanställda kallades mördare.

     

     

    Fler notiser