Färöiske fotbollsspelaren Sonni Nattestads kontrakt med FK Jerv bryts efter sex timmar, han var vittne i våldtäktsmål

    3 januari 2022, kl 14.00

    Norska klubben FK Jerv från Grimstad gjorde en mycket bra säsong i andraligan och spelar nästa säsong i Tippeligaen. Mindre lyckat var värvningen av färöingen Sonni Nattestad, vars kontrakt man rev efter bara sex timmar.

    Anledningen var att klubbens supportrar uppmärksammat hans inblandning i ett våldtäktsmål 2019. En lagkamrat till Nattestad i Molde stod åtalad, och vid överklagandet där Nattestad var huvudvittne dök han inte upp vid rättegången. Rättegången sköts därför upp på obestämd tid. Den åtalade var Moldespelaren Babacar Sarr, som sedan flydde landet. Nattestad hade spelat en träningsmatch i stället för att medverka i rättegången.

    Klubben skriver i ett uttalande att man borde haft kännedom om fallet, och att man brutit kontraktet i samförstånd med spelaren. Man vill inte förknippas med händelsen Nattestad varit inblandad i.

    En annan mer känd fotbollsspelare som blivit anklagad för våldtäkt och dömd för det är brasilianaren Amantino Mancini. Mancini hade sin storhetstid under tidigt 00-tal i AS Roma där han vann cupen två gånger. 2010 dömdes han till två år och åtta månaders fängelse för våldtäkt som skedde mot en brasiliansk kvinna i Milano.

     

     

    Fler notiser