Personer med elektroniska skärmar monterade på sig syns på gatorna i Liverpool, gör reklam för att ta vaccin

  30 december 2021, kl 11.00

  Personer med märkliga skärmar monterade på kroppen syntes i Liverpool. Skärmarna, som är digitala och monterade ovanför bärarnas huvuden, visar reklam för att ta sin tredje dos vaccin. ”Ta din booster nu” står det och statliga brittiska sjukvårdssystemet NHS och regeringens loggor visas. Skärmarna syntes på Lord Street i Liverpool.

  Enligt brittiska regeringen har 32,5 miljoner personer tagit sin tredje dos vaccin hittills. Hälsominister Sajid Javid vill att man ska testa sig och gärna fira utomhus, syftandes på kommande nyårshelgen. Det blev inga nya restriktioner innan nyår men Javid varnar för att det kan komma efteråt.

  Premiärminister Boris Johnson uppmanar folk till försiktighet med tanke på det stigande antalet fall av omikronvarianten.

  NHS har fått mycket beröm för sitt arbete under pandemin. Nu får de anställda också halva priset på pan pizza av Pizza Hut. Det näringsrika erbjudandet kommer lagom till jul och gäller pizza, tillbehör och kakdeg.

  Att amerikanska livsmedelsföretag vill etablera sig och ta över från inhemska traditioner är känt. Coca-Cola har under decennier fört ett krig mot julmust och påskmust, med varierande resultat. Trots stora kampanjer inför varje jul med en rödklädd tomte som bälgar i sig cola så står ändå julmusten pall.

   

   

  Fler notiser