Kinas fotbollsförbund inför förbud mot tatueringar för landslaget, bättre förebilder i samhället utan tatueringar

  30 december 2021, kl 14.00

  Kinesiska fotbollförbundet inför förbud mot tatueringar för spelare i landslaget och U23-landslaget. Sedan 2018 var spelare tvungna att täcka över sina tatueringar, nu ombeds de att ta bort dem helt. Detta för att kunna vara bra förebilder i det kinesiska samhället. Det kan finnas speciella undantagsfall men alla tatueringar måste täckas över under träning och match.

  Det finns tidigare regler mot att ha långt hår (för män), konstiga frisyrer eller färgat hår. Tatueringar har blivit populärare senaste åren bland yngre generationer och många spelare är tatuerade.

  Idén om att spelare inte ska vara tatuerade finns även på andra håll i världen. Trenden att tatuera sig får dock sägas vara stor och kanske kan bara ett land som Kina med sina hårda nypor få bukt med det.

  Silvio Berlusconi införde 2018 ett misslyckat förbud mot tatueringar och skägg i sin klubb AC Monza som spelar i Serie B.

  RB Leipzig, som styrs av Red Bull-koncernen, har ett inofficiellt förbud mot tatueringar och har hittills lyckats upprätthålla standarden. Red Bull har en fair play och hellylle-policy för alla idrottare man stöttar, och det gäller även bundesligaklubben från Leipzig.

   

   

  Fler notiser