Ghislaine Maxwell fälls på fem av sex åtalspunkter, hjälpte Jeffrey Epstein att hitta unga flickor som han sexuellt ofredade

  30 december 2021, kl 15.00

  Ghislaine Maxwell fälls för ha groomat unga flickor som sedan blev sexuellt antastade av Jeffrey Epstein. Maxwell och Epstein var länge ett par och målet gällde händelser 1994 till 2004. Fyra kvinnor har trätt fram och vittnat om händelser som inträffade när de var unga. Maxwell fälls för trafficking och olika former av medhjälp till övergrepp.

  Under rättegången har åklagarna visat bilder på när Maxwell och Epstein umgås på ett sätt som förälskade gör, på olika platser och vid olika tidpunkter. Försvaret menade att de inte skulle haft en nära romantisk relation, vilket motbevisades. Ett huvudvittne var Epsteins privata pilot som vittnade om att flera av offren, Maxwell och Epstein rest tillsammans till olika destinationer.

  Maxwell är dotter till den ökände mediamogulen Robert Maxwell. Robert dog under mystiska omständigheter 1991 då han hittades i vattnet vid sin båt Lady Ghislaine, uppkallad efter favoritdottern. Rättsfallet mot Maxwell behandlade bara en väldigt liten del av anklagelser och spekulationer om hennes verksamhet med Epstein under åren. Epstein träffade väldigt många kändisar inom olika branscher, förre presidenten Bill Clinton var en frekvent besökare av Epsteins ö i Karibien.

  Straffet har ännu inte blivit bestämt. Maxwell kommer överklaga.

   

   

  Fler notiser