Polisen gör tillslag mot thaimassagesalonger som driver bordellverksamhet, en majoritet av salongerna säljer sex

  27 december 2021, kl 19.00

  Thaimassagesalonger är till största delen bordeller enligt polisen. Det har skett en explosiv etablering av nya salonger senaste tiden. Prostitutionen har flyttat från så kallade lägenhetsbordeller till thaisalonger. Thaisalongerna är till det yttre lagliga massagesalonger.

  Många av kvinnorna som arbetar på salongerna kan ingen eller väldigt lite svenska trots att de bott i landet i flera år. Därför är det svårt att nå fram till dessa, enligt Linda Thörngren som är chef på Människohandelssektionen på Polisen i Stockholm.

  På en massagesalong i Falun avslöjade polisen nyligen 200 misstänkta sexköpare. En kvinna dömdes för grovt koppleri till tre års fängelse, hon drev tre salonger i södra Stockholm.

  Det har under de senaste åren rapporteras om det stora mansöverskottet i Sverige som uppstått efter den enorma invandringen. Moderata debattören Rebecca Weidmo Uvell visade i en sammanställning 2020 att det saknades 125 106 kvinnor i åldersgrupperna 5–39 år, 107 583 i åldrarna 15–29 år där sexualitet och parbildning startar. Man kan fråga sig om en drivande faktor bakom den växande bordellverksamheten är en ökande efterfrågan från män som inte kan hitta en partner på ett normalt sätt.

  Det finns andra teorier om mansöverskott, att det leder till ökat våld i samhället och kan leda till politisk instabilitet.

   

   

  Fler notiser