Fyra frihetstörstande vargar dödas och fem sövs ned på franskt zoo, besökare evakueras och zooet stängs

  25 december 2021, kl 21.20

  Nio vargar bröt sig förra veckan ur sitt hägn på djurparken i Trois Vallées i Montredon-Labessonnié i södra Frankrike. Fyra sköts ihjäl på grund av “farligt beteende” och fem sövdes av personal på plats.

  Det var medan zooet var öppet som de till djurparken nyligen tillförda vargarnas frihetslängtan uttrycktes genom att de förstörde säkerhetsluckor och klättrade över ett stängsel. Vargarna tog sig dock aldrig utanför zoo-området. Inga människor skadades och de få besökare som var där i samband med händelsen evakuerades.

  Djurparken är stängd till januari för att utföra ”brådskande arbete”.

  Det är inte första gången zooet stängs. I oktober beordrade Frankrikes minister för ekologisk omställning Barbara Pompili en stängning efter oro för djurens och personalens välmående. Dock upphävde domstol beslutet några dagar senare och lät djurparken fortsätta sin verksamhet och behålla sina över 600 djur och 60 hektar mark.

  Förutom vargar har djurparken flamingos, apor och lejon.

   

   

  Fler notiser