Tidskriften Faits et Documents påstår att Brigitte Macron är transsexuell och föddes som man med namnet Jean-Michel

  23 december 2021, kl 13.27

  Den franska tidskriften Faits et Documents påstår att Brigitte Macron är transsexuell och föddes som man, med namnet Jean-Michel Trogneux. Påståendet har fått stor spridning och hashtaggen #JeanMichelTrogneux har blivit stor i franska sociala medier. Brigitte Macron är hustru till Frankrikes president Emmanuel och hon planerar nu stämma tidningen för förtal.

  De första ryktena dök upp i mars, men först i oktober tog det rejäl fart och eskalerade när tidskriften publicerade sin artikel om ”mysteriet Brigitte Macron”.

  Morgonpostens chefredaktör Boris Benulic säger att det sannolikt är en smutskastningskampanj inför presidentvalet i april. Franska val är betydligt smutsigare än amerikanska.

  Inför valet 2017 fick Emmanuel Macron hantera anklagelser om att han skulle ha en homosexuell affär. Paret Macron träffades första gången när hon var 40 och hans lärare och han var 15-årig elev.

  Spekulationer om transsexualitet har även riktats mot förra presidenthustrun Michelle Obama och Nya Zeelands president Jacinda Ardern.

  Den som undrar vad som står i tidskriften kan för 40 EUR få tillgång till den 12 sidor långa artikeln, eller för 95 EUR få 18 nummer.

   

   

  Fler notiser