Carrie Johnson uppvaktas av Netflix, ska göra dokumentär om elefanter som flyttas från djurpark i Kent till Kenya

  23 december 2021, kl 10.45

  Boris Johnsons fru Carrie Johnson spås medverka i en dokumentär om elefanter som ska produceras av streamingjätten Netflix. Johnson är chef för kommunikationsavdelningen på välgörenhetsorganisationen Aspinall Foundation. Organisationen förbereder just nu en omlokalisering av 13 elefanter från Howletts Wild Animal Park i Kent till Kenya.

  Detta är en sällsynt händelse då det är en så stor mängd elefanter, därav vill flera stora filmbolag dokumentera händelsen. Ordföranden Damian Aspinall är också tänkt att medverka. De 4000 kilo tunga djuren kommer flyttas från djurparken i Kent, som huserar 390 olika arter och specialiserar sig på avel av sällsynta och utrotningshotade djur.

  Serien Our Planet blev en succé på Netflix 2019 och har inspirerat till nya satsningar på dokumentärer och serier om djur och natur.

  Välgörenhet till förmån för utrotningshotade och sällsynta djur är populärt bland kändisar. Prins William, Ricky Gervais och Jackie Chan har till exempel ett gemensamt intresse i utrotningshotade tigrar.

  Det finns också djur som är fascinerade av kända människor. Orangutanghanen Hsing Hsing på Perth Zoo var mycket förtjust i skådespelerskan Nicole Kidman. När han såg bilder på henne i tidningar brukade han riva ut dem och spara i sin bur.

   

   

  Fler notiser