Samuel Burakowsky skriver A-lagskontrakt med Malmö FF, har flera kända ishockeyspelare i släkten

  22 december 2021, kl 18.00

  Malmö FF har skrivit a-lagskontrakt med fyra juniorer, samtliga kommer nästa säsong bli utlånade och spela i BK Olympic i Division 1 Södra. Samuel Burakowsky är en av dem, och han har ett känt namn inom elitidrotten i Malmö. Hans far är den kända hockeyspelaren Mikael Burakowsky som inledde sin hockeykarriär i Malmö IF innan han spelade för ett antal olika klubbar i Tyskland, Danmark och Frankrike.

  Samuels kusin André Burakowsky är född 1995 och spelar för Colorado Avalanche i NHL. Moderklubben är Malmö Redhawks. Han har även spelat fem säsonger i Washington Capitals. Han spelade finalen i JVM för Sverige 2014 där man förlorade mot Finland på hemmais i Malmö Arena.

  Samuels farbror Robert Burakowsky inledde precis som sin bror och brorson karriären i Malmö IF, numera Malmö Redhawks. Han spelade även för Leksand och AIK i Sverige innan en mångårig utlandskarriär i USA, Tyskland, Schweiz, Italien, Finland och Danmark påbörjades.

  Samuels farfar är Benny Burakowsky, en mångårig idrottsledare inom Malmö IF:s ungdomslag som var mycket uppskattad, han gick bort 2012.

  För Samuel väntar nu spel i Division 1 Södra, motsvarar tredje divisionen i svensk fotboll. Hur många fler i släkten som kommer bli elitidrottare återstår att se.

  En annan känd svensk idrottssläkt är Hysén från Göteborg. Sju personer ur släkten har spelat fotboll på hög nivå, den mest kända är Glenn.

   

   

  Fler notiser