Miniatyrhästen Bambi blir anställd på Methodist Hospital i San Antonio

  22 december 2021, kl 19.00

  Miniatyrhästen Bambi används som sällskapsdjur på Methodist Hospital i San Antonio. Bambi blir den första hästen som anställs för att användas i terapeutiskt syfte i delstaten Texas, på sjukhuset har hon tre hundar som kollegor.

  Bambi är mycket uppskattad av patienter och personal på sjukhuset där hon nu arbetat i två månader. Bambis skötare Alexa Farris öppnar upp för att fler djur som grisar kan komma att användas i framtiden. Bambi är fyra år gammal och går ännu inte på ett fast schema på sjukhuset. Att ta in henne på sjukhuset gjorde man för att man tänkte det skulle liva upp patienterna och sprida glädje i en tid när coronapandemin tar mycket krafter av alla.

  Att se något oväntat kan också ha positiva hälsoeffekter, som sänkt blodtryck och minskad fysisk smärta.

  Miniatyrhästar är en mindre variant av en vanlig häst. Hästen är framavlad i USA och får ha en mankhöjd på maximalt 91 centimeter. Det amerikanska miniatyrstoet Thumbelina blev 2006 inskriven i Guinness rekordbok som världens minsta häst med en mankhöjd på 44,5 centimeter.

  Hundar ett vanligt djur som används i terapeutiskt syfte på sjukhus, äldreboenden och liknande. Hundarna genomgår träning för att sedan kunna göra olika former av övningar med patienter.

   

   

  Fler notiser