Lärare hittar bevis utanför skola för att Robin Hood kom från Södra Yorkshire och inte Nottingham

  21 december 2021, kl 10.46

  Läraren Dan Eaton påstår att Robin Hood var född i en stuga i skogarna kring södra Yorkshire, och inte i Nottingham. Han hittade bevisen bakom skolan där han arbetar. Där fann han ett ristat kors och en gammal markör. Han har också skrivit en boken Reclaiming Robin Hood om upptäckten, som fått stöd av Sheffields kommun under kampanjen ”Ta tillbaka Robin”.

  Nottinghamborna ser Robin Hood som sin och den nya teorin har inte mottagits väl. Den nuvarande Sheriffen av Nottingham Merlita Bryan uttrycker sitt ogillande och menar att liknande påståenden har dykt upp förut. Både Kent och Wales har tidigare försökt ta åt sig äran av att vara Robin Hoods födelseplats. Men hon är noga med att säga att den välkände rånarens ärkefiende knappast var Sheriffen av Sheffield, utan var en föregångare i hennes ämbete.

  Andra gamla dokument har upptäckts som pekar på att Robin Hood kom från Little Haggas Croft i Loxley, som nu är en förort till Sheffield.

  Robin Hood har blivit känd genom flera kända filmatiseringar. 1912 kom den första, som stumfilm. Den kända animerade Disneyversionen kom 1973. 1991 kom Robin Hood: Prince of Thieves och 2009 kom en indisk version på malayam.

   

   

  Fler notiser