Il Divos spanske baryton Carlos Marin avlider på sjukhus i Manchester med corona

  20 december 2021, kl 12.02

  Den populära gruppen Il Divo har fått många kvinnors hjärtan att smälta med sina crossovers av klassisk musik med andra genrer som folkmusik, bolero och kyrkomusik. Nu har en av rösterna tystnat då spanske baritonen Carlos Marin avlidit på sjukhuset Royal Infirmary i Manchester. Han blev sjuk under den pågående turnén i Storbritannien och ska enligt hans agent testat positivt för coronaviruset strax efter insjuknandet. Det var den 7 december som han blev dålig och det blev så illa att han fick ligga intuberad med syrgas.

  Marin hade vaccinerat sig mot corona i Mexiko men det är okänt med vilket vaccin och när vaccineringen skett samt hur många doser han tagit. Hans död har mottagits med stor sorg av de andra i gruppen och i övriga musikbranschen.

  Il Divo består nu av fransmannen Sébastien Izambard, tysken Urs Mühler och amerikanen David Miller. Gruppen har alltid haft en välskräddad framtoning med märkeskostymer och snygga frisyrer. Kvartetten grundades av musikentreprenören Simon Cowell som inspirerats av De tre tenorerna där Luciano Pavarotti ingick. Gruppen har sålt mer än 30 miljoner album och två miljoner konsertbiljetter sedan grundandet 2003.

   

   

  Fler notiser