Apor går ut i total vendetta mot hundar i indisk by efter att apbebis dödats

  19 december 2021, kl 17.30

  I ungefär en månad har apor i en indisk by, Lavool i Majalgaon, attackerat och dödat framförallt hundvalpar tills det nu knappt finns några valpar kvar i byn. Det påstås att en grupp hundar ska ha attackerat och dödat en apbebis och att apornas attacker är hämnd.

  Enligt Vladimir Dinets, forskare på djurs beteenden på Keans universitet i New Jersey, utför djur hämnd. Både schimpanser och makaker gör det till exempel. De mindre makakerna brukar inte alltid göra det direkt om den som skadat dem är mycket starkare utan ger sig i så fall på någon som är svagare, som en angripares släkting.

  Ungefär 250 valpar har hittills dödats genom att bli kastade från hög höjd, oftast från höga byggnader eller träd. Valparna kidnappas av aporna och bärs iväg innan de möter sin hemska död.

  Byborna har försökt ta hjälp av myndigheterna, men när skogsvårdare försökte fånga in aporna lyckades de inte fånga in en enda. Nu har byborna själva försökt rädda sina hundar men ofta skadats då de blir attackerade av aporna.

  Nu finns det knappt några hundar kvar i byn, och aporna har börjat attackera små barn, vilket har skapat panik i byn.

   

   

  Fler notiser