Texas fortsätter på egen hand bygga mur mot Mexiko, får stöd av mexikaner i delstaten som tröttnat på gränskaos

  18 december 2021, kl 11.34

  Guvernören i Texas Greg Abbott sa på fredagen att bygget av en mur mot Mexiko, som Trump startade och Biden stoppade, nu officiellt fortsätter. Bygget finansieras av Texas medborgare med egna skattemedel, tre miljarder USD är avsatt för bygget av muren och för övervakning av gränsen. Texas kommer undan billigare än Trump eftersom staten redan äger mycket av marken där den ska byggas och privata markägare har skänkt stora arealer vid gränsen för att muren ska byggas.

  Abbott meddelade Tucker Carlson på Fox News att det mest är latinamerikaner som bor vid gränsen, och som nu vänt sig mot ”gränslös politik som är globalistisk och socialistisk” och kraftigt ökad rörelse över gränsen. De har blivit republikaner som röstat med stor majoritet för Trump.

  Muren är gjord av stålbalkar som är omkring fem meter höga och byggs nu i utkanten av Starr County i Rio Grande-dalen, och håller på att fylla igen de tomma sektioner av mur som centralmakten lämnat efter sig. Fler projekt är på gång under Abbotts ”Operation Lone Star” som vill hindra människor och droger från att smugglas in i Texas.

  Budgetförslaget 2021 för nationell säkerhet för USA var 740,5 miljarder dollar, muren fick inte plats i budgeten under varken Trump eller Biden.

   

   

  Fler notiser