Coronaskräck får europeiska storklubbar att tveka inför att låta sina afrikanska spelare delta i mästerskap i Kamerun?

  16 december 2021, kl 10.25

  Europeiska storklubbar kan stoppa spelare från att delta i Afrikanska mästerskapen som hålls i Kamerun 9 januari till 6 februari. Anledningen är att man anser att säkerheten kring corona inte är tillräckligt hög.

  Föreningen för Europeiska fotbollsklubbar har i ett brev till FIFA påpekat att CAF, Afrikanska fotbollsförbundet, inte bistått med ett protokoll för hur man ska hantera covid. Afrikanska mästerskapen är redan framskjutet och var tänkt att spelas 2020. Nästan alla afrikanska stjärnspelare spelar i europeiska klubbar. ECA är också oroade över att reserestriktioner och karantäntider kan göra att spelare missar ytterligare matcher.

  Flera Premier League-klubbar har de senaste veckorna dragits med covidfall och har fått ställa in matcher. Tottenham har fått ställa in en ligamatch och en ECL-match. Just nu pågår det ett stort utbrott i Manchester United där 19 spelare och ledare smittats och flera matcher riskerar ställas in. Brittisk fotboll har av tradition många matcher under jul och nyår, som den klassiska annandagsmatchen.

   

   

  Fler notiser