Ninjas in Pyjamas förlorade final i CS turnering

  14 december 2021, kl 18.05

  I helgen spelades slutspel i CS:GO-turneringen IEM Winter 2021 i Stockholm. Svensk-danska laget Ninjas In Pyjamas (NIP) skrällde sig till final när de i semifinalen slog franska laget G2 i en jämn tillställning. Det anrika NIP – som fostrat legender inom förstapersons-skjutspelet Counter-Strike som HeatoN, GeT_RiGhT och f0rest – spelade utan sin danska stjärna dev1ce i de två sista matcherna i turneringen. In hoppade färskingen phzy som gjorde sin första match i högsta ligan i semifinalen och presterade: lugn i duellerna, hanterade många stressiga situationer och klickade fina frags.

  Franska favoriterna Vitality i finalen blev dock för svåra och vann rättvist med 3 – 0 i banor. Vitalitys bästa spelare ZywOo levererade mängder med kills och blev turneringens lirare med sin obehagligt lugna precision med både automat- och prickskyttegevär och förmåga att alltid vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Vitality åker hem med 100 000 dollar, NIP får nöja sig med 42 000.

  På onsdag ställs NIP mot G2 igen i BLAST Premier World Final i Köpenhamn, vinner de igen kan motståndaren åter bli Vitality. NIP fortsätter spela med phzy eftersom dev1ce ordinerats vila av läkare. Första pris är nu 500 000 dollar.

   

   

  Fler notiser