Läkaruppropet har samlat in donationer för att kunna hålla konferensen och bjuda in de mest profilerade vetenskapsmännen- och andra personer som talare. Nästan 1 000 personer har enligt uppgift donerat för ändamålet. Konferensen hålls i Stockholm Waterfront Congress Centre 21–22 januari och presenteras som: Pandemic strategies: Lessons and consequences.

Läkaruppropet lanserades 12 mars 2021 av Sven Román, Nils Littorin och Sebastian Rushworth. Man hade som huvudfokus att under pandemin skydda riskgrupper, minska restriktionerna och motverka införandet av vaccinpass. I april samma år bildades ett nätverk av läkare och forskare som hade signerat Läkaruppropet.

Man gick sedan vidare med att driva debatt, genom artiklar och sociala medier. På hemsidan finns faktablad med argument för deras ståndpunkter i frågor som rör pandemin, restriktioner och vaccinering.

Bland de inbjudna från utlandet märks flera som profilerat sig i debatten de senaste åren.

Mest känd är Robert Malone, som själv var med och forskade om mRNA-tekniken. Aseem Malhotra är den mest kända brittiske läkaren som kritiserat vaccinen mot covid 19. Det finns även representanter från Frankrike, Norge, Schweiz och Tyskland.

Totalt har man femton utländska föreläsare.

Sex svenska föreläsare är också klara. Den mest medialt kända är Sven Román som är barn- och ungdomspsykiatriker. Förutom vaccinen har han tidigare varit kritisk mot behandlingen av könsdysfori. Han är en av grundarna till Läkaruppropet.

Under konferensen kommer han tala om: Felaktig information i rapporteringen i folkhälsodata inger misstankar om bristande integritet och självständighet hos svenska myndigheter.

Per Shapiro är en journalist som kritiskt granskat pandemipolitiken, främst via sin poddradio Folkets Radio. Han håller i en programpunkt under konferensen där han kommer intervjua svenska sjuksköterskor. Han kommer också vara moderator i en paneldiskussion.

Vi har skrivit om fyra av talarna

Aseem Malhotra har varit en kritisk röst i folkhälsofrågor som rör diet, socker och fetma är han nu en stark kritiker mot vaccin och pandemilagarna. En drivkraft i att utbilda sig till läkare och specialisera sig i hjärtsjukdomar kom då hans yngre bror Amit dog av ett hjärtfel. En drivkraft i att undersöka problematik kring vaccinen kom då hans far gick bort i fjol, enligt Malhotra på grund av vaccinet.

Nyligen gick en intervju med honom i BBC viral, den har i skrivande stund 6,7 miljoner visningar.

Malhotra är den första talaren under konferensen. Han kommer också vara med i en paneldiskussion med bland andra Robert Malone.

Robert Malone var med och utvecklade mRNA-vaccinen, men blev under pandemin kritisk mot den tekniken. Han anser att läkemedelsbolag, myndigheter och medier manipulerar data och information. Detta har han kallat ”masshypnos”. Han var tidigare avstängd från Twitter men tilläts komma tillbaka efter Elon Musk tagit över plattformen. Nu är han aktuell med en ny bok om pandemin.

Pierre Kory är ett affischnamn för förespråkarna av ivermectin som behandling mot covid 19 i USA. Trots metastudie som visar på ivermectins fördelar har media och läkemedelsbolag gått i krig med honom. Han har själv dokumenterat den mycket omvälvande resan, från pandemins start 2020 till idag på sin Substack. Han kommer också ge ut en bok om ivermectin och pandemin.

Under konferensen kommer han tala om propaganda och censur av effektiva generiska läkemedel.

Alexandra Henrion-Caude är en fransk genetiker som började kritisera vaccinen mot covid 19 2021. Hon menar att de utlovade stoppa pandemin och vara botemedel mot viruset, vilket inte stämde. Vaccinen var inte färdigtestade och massvaccinering i vissa länder ledde till att fler dog av covid-19.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!