Robert Malone är en amerikansk läkare och biokemist. Han föddes 1959 och inledde sin akademiska karriär med studier i systemvetenskap. Han tog sedan en kandidatexamen i biokemi vid University of California i Davis och sedan en masterexamen i biologi vid University of California i San Diego.

Han tog sin läkarexamen vid Northwestern Feinberg School of Medicine och har enligt egen utsago publicerat över 100 vetenskapliga artiklar och blivit citerad minst 12 000 gånger.

Under slutet av 1980-talet forskade han på mRNA-teknologin, där mRNA kan kallas budbärar-RNA. mRNA är ett steg i cellens tillverkning av proteiner, där information från cellkärnans DNA förs till ribosomer som tillverkar proteiner.

Flera av Malones studier låg till grund för den tidiga utvecklingen av mRNA-vaccin. Det är därför inte konstigt att han blivit en debattör på området, under covidpandemin.

OM MYNDIGHETERNA OCH DERAS LÖGNER. Malones bok kom ut i slutet av förra året och blev genast en bestseller på Amazon

Han beskriver hur han var bekymrad över säkerheten och etiken kring covidvaccinen utvecklades och såldes in, eller tvingades på, människor runt om i världen. Han upptäckte att utvecklarna tagit genvägar, dolt fakta eller öppet ljugit i utvecklingen av spikproteinbaserade vaccin avsedda för SARS-Co V-2.

Han gjorde egna efterforskningar och tog även intryck av vad andra, skeptiska kollegor fick utstå. Det ledde honom till slutsatsen att auktoritära regeringar manipuleras av storföretag inom finanssektorn, läkemedelsindustrin, media och teknologi.

Därför bytte han radikalt världsbild.

Malone fick två doser av Modernas vaccin under våren 2021. Det placerar honom i samma fack som Aseem Malhotra, kardiologen vi skrivit om tidigare. Även han lät sig vaccineras, men bytte sedan fot och blev mer kritisk.

Gäst hos Joe Rogan och stort medialt genombrott

Det var dock för ganska exakt ett år sedan som Malone hamnade i rampljuset på riktigt.

29 december 2021 blev han permanent avstängd av Twitter, med hänvisning till att han brutit mot reglerna om desinformation om covid-19. Han hade visserligen fått en ökad följarskara i sociala medier under hösten det året, på grund av sin kritik mot vaccinen.

Något han tryckt på mycket är sina skeptiska åsikter mot vaccinering av barn, något han var helt emot.

Det sista han hann skriva där och då var att vaccinering med Pfizers vaccin gjorde mer skada än nytta.

Han hade samtidigt blivit utsatt för en form av drev tidigare, i en kritisk artikel i tidningen The Atlantic.

Märkbart var att artikeln var sponsrad av Chan Zuckerberg Initiative, en organisation kopplad till Facebooks vd Mark Zuckerberg och hans fru. Artikeln var dessutom sponsrad av Robert Wood Johnson Foundation, kopplat till läkemedelsföretaget Johnson & Johnson.

Artikeln blev flitigt använd som slagträ mot honom och användes när hans konto på Linkedin blev avstängt. Även fast han fick tillbaka kontot sedan gick han över till att bara publicera sina åsikter på plattformen Substack.

Avstängningen på Twitter kom väldigt lägligt då han dagen efter gästade Joe Rogans podcast, något vi rapporterade om när det begav sig.

Podcasten är en av de största i USA och har tiotals miljoner lyssnare varje avsnitt. Han fick gott om tid att berätta om sin syn på vaccinen och samhällsutvecklingen i stort, under den tre timmar långa intervjun.

Han berättade där bland annat om sin förändrade syn på samhället.

Han jämförde dagens USA med Tyskland på 1920- och 30-talen. Och menade att när en högutbildad, intelligent befolkning känner en avskildhet från sina medmänniskor och en stor oro över att saker inte är begripliga, kan de börja fokusera på en ledare eller en enda fråga.

Då kan folket bli hypnotiserat, och lett in i vilken situation som helst.

Ledaren kan i ett sådant scenario erbjuda en ”lösning på problemet”. Vad som skedde när pandemin bröt ut var en masshypnos, då samhället innan var i just ett stadium av avskildhet.

Precis som i Tyskland attackerades oliktänkande. Och fokuset var riktat på en enda fråga.

Malone riktade också konkret kritik mot Pfizer som han menade var ett av de mest kriminella läkemedelsföretagen i världen. De ska enligt Malone ha mutat läkare och saknar moral.

En anledning till det är att de ägs av fondförvaltare som Vanguard och Blackrock, som är avskilda från nationalstaten och inte har moraliska betänkligheter.

Han pekade också på att Pfizer och mediabolaget Thomson Reuters hade kopplingar på styrelsenivå. Vilket var ett problem då Thomson Reuters anlitades av Twitter för att sköta faktagranskningen av vaccinfrågan, vilket inbegriper Pfizer.

Generellt sett är Malone oroad över att yttrandefriheten håller på att försvinna i väst. Samtidigt som system liknande de man har i Kina kan komma hit.

En annan uppmärksammad sak är frågan om ivermektin och hydroxiklorokin. Det amerikanska läkemedelsverket FDA satte stopp för att båda i försöksbehandlingar av covid 19. Malone var starkt kritisk till att inte andra behandlingsmetoder än de FDA föreskrev fick användas i kampen mot viruset.

Här kan man nämna att Joe Rogan blev sjuk i covid 19 och behandlade det med ivermektin. För detta blev han uthängd och förlöjligad.

Intervjun fick inte helt oväntat enorm uppmärksamhet.

En grupp om 270 doktorer skrev på ett upprop till Spotify, för att få avsnittet nedtaget från plattformen. De menade att de hade faktakollat Malone och att han spred missinformation. Speciellt var man kritiska till hans teori om masshypnos, vilken man kallade ogrundad konspirationsteori.

Ett par artister tog ned sin musik från plattformen, i protest mot att man tillät Joe Rogans podcast där. Den kändaste var Neil Young, men även Joni Mitchell och Nils Lofgren tog samma beslut. Man fick även kritik av kändisparet Meghan och prins Harry, som vid tillfället också hade en podcast på plattformen.

Så här ett år senare är Malone fortfarande i centrum för diskussionen kring vaccin, biverkningar och pandemin i stort. Framför allt i den engelskspråkiga världen.

Han har fick tillbaka sitt Twitterkonto i december, tillsammans med en mängd andra. Detta efter att Elon Musk tagit över som vd för plattformen. Malone kan med andra ord åter igen utnyttja plattformen till att sprida sitt budskap.

Det gör han primärt från sin ranch i Virginia, där han föder upp hästar tillsammans med sin fru. Att hans aktivism kostat på är det ingen tvekan om, både socialt och ekonomiskt.

Just nu är han aktuell med sin nya bok, där han avhandlar teman som tagits upp i den här texten. Helt enkelt sin syn på pandemin, och vad som hände när myndigheterna och läkemedelsbranschen manipulerade data och information. “Lies my g’ment told me (Lögner min regering sade mig)” släpptes i december.

Den 21–22 januari är han talare på Läkaruppropets tvådagarskonferens om covidpandemin, som arrangeras i Stockholm.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.