En 15-årig pojke sköts till döds i slutet av januari i år. Det var utanför en sushirestaurang i Skogås i södra Stockholm. Enligt uppgifter till Aftonbladet blev pojken lurat till att komma till platsen. Nu har den kända rapparen Mohamed Mohdhi, kallad Moewgli gripits misstänkt för att ha anstiftat mordet. Mohdhi anhölls i helgen tillsammans med 17-åriga Mateusz Maculewicz, också misstänkt för inblandning i mordet.

I februari häktades en 15-årig pojke, misstänkt för att ha utfört mordet mot betalning om 100 000 kronor i kontanter, vilket Expressen rapporterat om. Han gick sedan och shoppade på varuhuset NK i centrala Stockholm, och gjorde av med en del av pengarna där.

Mohdhi säger sig ha avslutat sin karriär som rappare. På Spotify har han närmare 30 miljoner lyssningar, han har också medverkat i flera musikvideos.

Kriminell karriär

Mohdhi har starka kopplingar till Rawa Majid, kallad kurdiska räven, och hans kriminella nätverk Foxtrot. Den 15 mars greps han efter en gängskjutning i norra Stockholm och blev misstänkt för medhjälp till mord. I sin musik har han också rappat om sin kriminella bakgrund, om våld och vapen.

Mordet i Skogås tros ha koppling till gängkriget mellan Majid och Mikael ”Greken” Ahlström Tenezos. Kriget präglade av flera grova våldsdåd i Stockholm förra vintern.

Mohdi blev också häktad 26 mars 2021 och dömdes till ett år och tio månaders fängelse för grovt narkotikabrott. Han överklagade till hovrätten, där han frikändes.

Förra veckan skrev vi om Ibou Badjie som dömdes till 18 års fängelse för anstiftan till mord. Han beordrade tonårspojkar att utföra våldsdåd i södra Stockholm, i Fruängen och Dalen bland annat.

Han är också starkt kopplad till Majid, och basar över kriminella nätverket Zero som är underställt Foxtrot.

Vi har även rapporterat om Majids mor, Pari Lindblom Saleh, och pappa Rekwat. Båda är dömda för penningtvätt.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.