Presidentsonen Hunter Biden har erkänt sig skyldig till tre brott. Han har gjort en överenskommelse med åklagarna, men straffet kommer troligtvis inte bli fängelse, skriver Daily Mail. Det handlar om utredningar om skattebrott och felaktiga uppgifter när han skaffade vapen. Han svor att han inte missbrukade droger när han köpte en pistol, men det motsägs av uppgifter i hans memoarer.

Enligt uppgifter till NBC kan det bli frågan om villkorlig dom, vilket kan leda till fängelse om han skulle bryta mot föreskrifterna under tiden. Ett sådant straff kommer på fråga när personen inte har blivit dömd för brott tidigare. Och för åtal som inte handlar om våldsbrott, och för personer som kan ha drogproblem.

Vad gäller skattebrott så handlar det om två fall där han medvetet ska ha undvikit att betala federal inkomstskatt. I fjol betalade han obetalda skatter till federala myndigheter, två år efter att utredningen gällande hans bokföring påbörjats.

Skatteskulden han erkänt sig skyldig till kommer från den tiden han var profilerad advokat och gjorde affärer runt om i världen. Han arbetade bland annat för Burisma i Ukraina och gjorde affärer i Kina. Hunter har anklagats för att ha arbetat åt sin far under den tiden, samtidigt som han var vicepresident.

Överenskommelsen kommer trots att president Biden i klara ordalag förklarat att Hunter inte gjort något fel. ”Jag litar på honom, jag tror på honom, sade presidenten. ”Och det påverkar mitt presidentskap genom att jag känner mig stolt över honom.”

I en kommentar säger Vita Huset att Joe och Jill Biden älskar sin son, och stödjer honom när han återuppbygger sitt liv. Man har inga övriga kommentarer.

Samtidigt pågår en separat utredning gällande hemligstämplade dokument på president Joe Bidens kontor.

Läs även vår tidigare granskning av Hunter Biden från april i fjol. Och vår artikel om korruptionen inom klanen Biden.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.