Hemsidan BidenLaptopMedia.com tillhandahåller en sökbar databas med 10 000 bilder från Hunter Bidens laptop. En unik inrättning i amerikansk historia säger mannen bakom hemsidan. Efter lanseringen kraschade dock hemsidan och är ännu otillgänglig.

Det var i torsdags som hemsidan BidenLaptopMedia.com lanserade. Där ska man kunna titta på närmare 10 000 bilder från åren 2008 till 2019. Det tog månader att bygga hemsidan, säger organisationen Marco Polos grundare Garrett Ziegler. Man har gått igenom alla foton, och bland annat retuscherat bort könsorgan, enligt Ziegler som tidigare arbetat för Donald Trump i Vita Huset.

Han menar också att amerikanska folket förtjänar transparens kring familjen Biden. Och genom hemsidan kan man få det, inga dåliga bilder plockas bort. En del privat information har dock tagits bort från bilderna, som bankinformation, kreditkortsnummer och personnummer. En del nakenbilder på Hallie Biden har tagits bort, hon är änka till Beau Biden, Joes äldsta son som gått bort. Beau gick bort 2015, och mellan 2016 till 2019 hade Hallie en relation med Hunter.

Åt Fox News visar Ziegler två bilder som inte varit kända för allmänheten innan. Ett där Hunter myser med sin före detta älskarinna Zoe Kestan 2018. Och en sms-kommunikation mellan Hunter och Hallie, med mängder av droger och kondompaket i bakgrunden.

Det finns en hel del bilder i databasen som inte har nyhetsvärde. Som skärmdumpar på spelet Candy Crush till exempel. Ziegler menar att databasen med bilder är en autentisk avspegling av det som fanns på Hunters laptop. Bilderna är kronologiskt ordnade.

Han påstår också att detta inte är till för att svärta ned familjen Biden. Ett positivt exempel han tar upp är att ett brev från Hunters då 9-åriga dotter Finnegan finns med. Det är skrivet till amerikanska trupper i Afghanistan och är ”älskvärt” enligt Ziegler.

Fotona är sådana som vanligtvis blir tillgängliga för allmänheten först i ett arkiv och när presidentskapet är över. Och då handlar det bara om foton som är direkt kopplade till presidentskapet. Ziegler beskriver hemsidan som den mest genomgående exposén av någon presidentfamilj i USA:s historia.

Man kommer också kunna använda en fotogransknings-app för att se metadata i fotografierna. Alltså var och när bilderna togs, om det finns latitud- och longitud-koordinater. När hemsidan öppnade var trafiken hög och servrarna gick för fullt.

https://twitter.com/MarcoPolo501c3/status/1664251719512125443

Videon från Hunters laptop kommer bli tillgängliga på hemsidan vid ett senare datum. Man använder sig av AI som hjälpreda för att censurera saker i filmerna, eftersom det är så mycket pornografiskt innehåll. Enligt Ziegler finns det foton i databasen som är ”tveksamma” som reportrar borde granska.

Det har tidigare blivit stora rubriker om saker som fanns på laptopen. I juni 2022 rapporterade vi:

”I materialet finns ett meddelande på telefonsvararen där Joe Biden säger till sin son ”Jag älskar dig mer än hela världen, kompis. Försök få litet hjälp”. Men en video visar att Hunter två dagar senare filmade sig själv naken med en prostituerad i ett slitet motellrum, samtidigt som han viftade med en pistol. Där syns också kokain och drogtillbehör.

E-postmeddelanden avslöjar också hur Hunter desperat försökte undvika fängelse för obetalda skatter, samtidigt som han spenderade miljonbelopp på lyxbilar, prostituerade, droger och märkeskläder.”

Historien om Hunter Bidens laptop blev en världsnyhet 14 oktober 2020, när Twitter och Facebook blockerade NY Posts artikel om den. Blockeringen kom innan valet 2020, och motiveringen var att innehållet i artikeln var del en rysk desinformationskampanj. Men laptopen var äkta och i dag är det ingen som håller kvar vid den tidigare linjen.

Läst mer om hur olika medier hanterade frågan här.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!