Internet sprängdes när Ye, tidigare känd som Kanye West, gästade Alex Jones i Infowars studio i Austin. Med sig hade han alternativmediaprofilen Nick Fuentes, och Ali Alexander. Han gjorde där flera uppmärksammade uttalanden om sin kärlek till Adolf Hitler, Jesus Kristus och Gud.

Ye gästade nyligen Tim Pools podcast, där han efter drygt 20 minuter in i sändningen helt sonika reste sig och gick. Anledningen var att han kände att frågorna, som främst handlade om judar som grupp, var likadana som dem han fick när han gästade Lex Fridman några veckor tidigare.

Hos Alex Jones fick han prata fritt och intervjun varade i över två timmar och femtio minuter. Att rekapitulera allt är svårt men väldigt mycket har kommit ut i media, kortare klipp och spektakulära påståenden.

I intervjun var Ye maskerad med en svart mask från Balenciaga, och med svarta handskar. Trots uppmaning från Jones att ta av sig masken satt den kvar hela intervjun.

Modeföretaget hade tidigare ett avtal med Ye, vilket man bröt i slutet av oktober när hans första uttalanden om judar kom.

Balenciaga har sedan dess blivit indragna i en skandal, där deras julkampanj har pedofila och ockulta inslag, vilket blivit mycket uppmärksammat.

Middagen på Mar-a-Lago

I intervjun nämns den uppmärksammade middagen som Ye, Nick Fuentes och Milo Yiannopoulos deltog i med Donald Trump i dennes residens i Mar-a-Lago, Florida.

Olika saker har sagts om middagen, men enligt Fuentes var det ett misstag från Ye som gjorde att Trump mitt i måltiden ilsknade till och förolämpade Ye. Ye skulle skicka något på sms till Fuentes, men tog fel person och skickade i stället till Nicholas Gravante, en advokat som även känner folk kring Trump.

Trump blev uppringd av någon som haft kontakt med Gravante, och påstod att det var en fälla. Alltså, att Fuentes, Yiannopoulos och Ye försökte lura in Trump i något. Trump drog då en harrang om politik han genomfört riktade till svarta grupper. Han förolämpade sedan Kim Kardashian, som är Yes före detta fru och mor till deras fyra barn.

Ye erbjöd sedan Trump att bli hans kandidat för vicepresident, vilket han argt avböjde.

Att det skulle vara en fälla är något de förnekar. Både Ye, Fuentes och även Yiannopoulos säger att syftet är att få Trump att inte att ett presidentskap måste trycka på kristendomen och Jesus.

Just sin relation till Gud och Jesus var något Ye tog upp kontinuerligt under intervjun hos Alex Jones, han läste även upp en bön som hans kusin skrivit.

Hitler är älskvärd?

Under intervjun gjorde Ye flera uttalanden om judar och Adolf Hitler som klassats som antisemitism. Han sade till exempel att Hitler byggde motorvägar. Och att judar ligger bakom porrindustrin, vilken han är starkt kritisk mot.

Den judiska median har fått oss att känna att nazister och Hitler aldrig hade något att värde att erbjuda världen. Jag ser bra saker med Hitler, också.

Jag älskar det judiska folket. Men jag älskar också nazisterna”, sade Ye.

Enligt Jonathan Greenblatt, ordförande för ADL, utsätts judar nu för fara på grund av Yes uttalanden.

Ye är en antisemit. Hans ondskefulla kommentarer idag på InfoWars är inte bara vidriga och motbjudande: de försätter judar i fara, skrev Greenblatt.

Skådespelaren Michael Rapaport reagerar åter igen på Ye, med stor ilska. Han säger att Yes mor Donya hade skämts ögonen ur sig över sin son. Och att Hitler med glädje hade skickat in Ye i gasugnen.

Ye upprepar också sitt påstående om att han mor blivit ”offrad”, precis som Michael Jordans far. Hans mor Donya gick bort 2007. Han nämner också Tiger Woods, som råkade ut för en svår bilolycka 2021. Enligt Ye är detta ”sionistiska offer” men han säger sedan att den riktiga kraften bakom är… Satan.

https://rumble.com/v1ybsm8-kanye-put-alex-jones-back-on-twitter….html

Avstängd från Twitter igen

Under intervju lät Ye Alex Jones och Nick Fuentes använda hans Twitterkonto och skriva inlägg. Men det var en bild han själv lade ut som fick honom avstängd, igen.

Bilden föreställer en judisk Davidsstjärna med ett hakkors inuti. Anledningen till avstängningen är enligt plattformens vd Elon Musk att hans inlägg uppmanade till våld.

Symbolen skulle dock kunna vara den som Raëliterna använder, raëlism är en UFO-religion grundad på 1970-talet av Claude Vorilhon i Frankrike.

En annan teori framförs av Maram Susli, som kallar sig Syrian Girl på Twitter. Hon menar att Ye blev avstängd för sin sista bild, som föreställer Ari Emanuel och Elon Musk tillsammans på en båt.

Ye gick hårt åt Ari och hans bror Rahm, före detta borgmästare i Chicago, i intervjun med Alex Jones. Ari Emanuel var tidigt ute och ville se Ye helt bannlyst och att alla företag skulle klippa banden med honom. Enligt Ye var Rahm Emanuel Barack Obamas judiska rådgivare, precis som Jared Kushner var Donald Trumps.

Ye sade i intervjun att bröderna Emanuels far varit terrorist i Israel. Det som går att verifiera är att Benjamin Emanuel var medlem i Irgun, en paramilitär organisation grundad av Zeev Jabotinsky.

Att Irgun begick dåd som kan klassas som terrorism är klarlagt, det främsta exemplet är bombdådet mot King David Hotel 1946 då 91 människor dog.

Det är oklart om avstängningen är tidsbegränsad eller permanent.

Avatar photo
Filip är reporter på Morgonposten.