Morgonposten på lördag och söndag ger dig helgläsning som gör att du för en stund glömmer världen, men ändå kommer den närmare.

LÖRDAG

TOBAK: Kan man tävla i att röka cigarr? Visst kan man det. Sverige har en världsmästare i denna väldoftande sport.

Peter Udén skingrar rökdimmorna och inviger dig i denna värld. Nybörjaren får dessutom goda råd på vägen till sin första puff.

KAN MAN BLI VÄRLDSMÄSTARE I ATT RÖKA CIGARR? Henrik Kristensson höll glöden vid liv längst, vann förra årets VM – nu lär han dig mer om den mystiska värld där varje rökverk har en egen personlighet, men säger också: ”Det finns inga rätt eller fel”

TRACI: Hon klädde av sig och idkade samlag med allt som rörde sig. Gjorde porrfilmskarriär.

Vad hände sedan med Traci Lords? Vad gör hon i dag?

TRACI LORDS: FRÅN HÅRDPORR TILL HOLLYWOOD – historien om hur en stenhård affärskvinna och sexdrottning som tonåring gjorde porrbranschen till storindustri inte ens FBI kunde stoppa – men hon lyckades aldrig nå sina drömmars mål

TRUDEAU: Vad säger stjärnorna om den politiska stjärngossen Justin? Vår astrolog vet.

SÖNDAG

MUSIK: Country och americana är så mycket mer än de trallande jäntorna i First Aid Kit eller Jill Johnsson som sitter och nynnar på sin veranda utanför Nashville.

Stefan Nilsson-Kawamura leder oss in i en värld bortom schablonerna där tårar blandas med whisky, och du får möta musiker som använder tre ackord och sanningen för att beskriva tillvaron – och hur man ska ta sig igenom den.

LANDET SOM LUKTAR AV GÅRDAGENS BLOD: Väldigt många verkar ense om att Ukrainas sak är vår. Men för en månad sedan visste de inte någonting om landet.

Boris Benulic dyker ner i de senaste veckornas nyhetsström och ger en bakgrund med hjälp av dagböckerna från sina resor i Ukraina på 1990- och 2000-talet. Kanske får vi svar på frågan: vad är en ukrainare?