Kimbrady Carriker, 40, tog på sig en skottsäker väst och sköt ihjäl fem personer i stadsdelen Kingsessing i Philadelphia. Offren var mellan 20 till 59 år gamla, dessutom skadades två barn i våldsdådet. Carriker poserade i kvinnokläder på sociala medier, och stöttade BLM.

Carriker greps sedan utan motstånd i en gränd, skriver lokal media vilket NY Post rapporterar. De överlevande barnen var en tvåårig och en trettonårig pojke, bådas tillstånd är stabilt.

Carriker hade använt sig av ett automatvapen och bar flera magasin, en pistol och en polisradio. Detta var den 23:e masskjutningen under 2023, vilket är rekord så tidigt in på året.

Det har efter granskning framkommit att Carriker gillade vapen, vilket han gärna skrev om på sociala medier. Han var också ett fan av BLM, Black Lives Matter. Han stödde en arbetarprotest i juli 2020, kallad Strike For Black Lives (strejk för svarta liv).

Dessutom gillade han att klä sig i kvinnokläder. Bilder från Facebook visar Carriker i bh, topp och örhängen med håret flätat. Bilderna är ifrån mars månad i år.

Carriker har också sagt sig vara dataingenjör, och visat sitt intresse för vapen med bilder och memer. I maj 2020 hade han lagt ut en video på en brinnande polisbil nedklottrad med graffitti. Bland annat stod det ACAB, All Cops Are Bastards (alla poliser är idioter), och skrev själv under bilden: ”jag var där; var du? #we matter”. Det är oklart om han själv filmade videon.

En före detta inneboende hos Carriker, Tina Rosette, sade till lokalmedia att hon var chockad över att höra att han varit involverad i skjutningen. ”Jag visste inte ens att han hade ett vapen”, sade hon. Rosette beskriver Carriker som ”riktigt smart, intelligent, krativ” och någon som älskar datorer. Men också att han har en aggressiv attityd till vissa saker i livet.

Enligt Rosettes dotter Cianni, som också bodde hos Carriker under en tid, visade han en pistol flera gånger. ”Han försökte få mig obekväm kring vapen och sådana saker”, sade hon. Mamma och dotter Rosette flyttade ut från Carriker för ett år sedan.

Enligt polisen i Philadelphia greps Carriker 2003 och åtalades för innehav av vapen utan licens, för att ha burit vapen offentligt och för droginnehav. Han erkände det första brottet, övriga åtalspunkter lades ned. Han dömdes till tre års villkorlig dom och fick böta 10 000 kronor.

Carriker har startat ett företag inom datorspelutveckling, LDS Frameworks, vilket varit inaktivt sedan 2019.

I mars i år kunde vi rapportera om terrordådet i Tennessee. Aubrey Hale, som var transsexuell, sköt ihjäl tre barn och tre vuxna på en kristen skola utanför Nashville. Motivet är ännu okänt, då det manifest Hale skrev inte tillgängliggjorts för allmänheten.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.