Kristna Covenant School utanför Nashville i Tennessee blev skådeplats för en masskjutning. En före detta student på skolan, 28-åriga Audrey Hale, dök upp och sköt ihjäl tre nioåriga barn och tre lärare. Hon ska innan ha skrivit ett manifest, och gjort kartor över skolområdet. Hale var transsexuell och beskrev sig som man. Hon blev skjuten till döds av polisen.

Enligt polisen identifierar sig Hale som transsexuell och använde pronomen han/honom i sociala meder. Men Haley är född kvinna. Hon bor i närheten av skolan.

Audrey Elizabeth Hale (foto: Metro Nashville PD)

Dådet skedde cirka kvart över tio på måndagsmorgonen. De tre barnen som mördades var Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs och William Kinney. Scruggs var dotter till Chad Scruggs, pastor i den presbyterianska kyrkan som är kopplad till skolan.

Rektorn Katherine Koonce, vikarien Cynthia Peak och vaktmästaren Mike Hill blev också mördade av Hale.

Vilket motiv Hale hade är ännu inte utrett. Hon hade ritat kartor över skolområdet och övervakat det. Polisen har hennes manifest, på kartorna hade hon ritat upp hur hon skulle genomföra dådet, skriver Daily Mail.

Hale gick in genom en sidodörr och öppnade eld på andra våningen. Alla dörrar var låsta, enligt polisen, men hon sköt sönder glaset och tog sig in i alla fall. Polisen kom till platsen drygt tio minuter senare och sköt Hale, som avled. Hon hade beväpnat sig med två automatgevär och en pistol.

När föräldrar fick höra talas om händelsen tog sig många direkt till skolan för att leta reda på sina barn. Det här är förmodligen den värsta dagen i deras liv, sade en polis.

Skolan beskrivs som en liten, sammanhållen och kristen skola där alla känner varandra och stöttar varandra.

En närliggande skola, Woodmont Baptist Church, blev samlingsplats för oroliga föräldrar och andra anhöriga. Polisen fortsatte att med sin utredning, förhörde både elever och personal.

Andra skolor i trakten har stängt ned, för säkerhets skull. Men det finns inga uppgifter om ytterligare hot.

Under husrannsakan i Hales hem hittades ytterligare vapen, bland annat ett hagelgevär och ett avsågat hagelgevär.

Hales mor Norma hade tidigare delat inlägg på sociala medier om striktare vapenlagar. 2018 skrev hon “så viktigt” om ett inlägg på Facebook om att hålla vapen utanför skolor, från en organisation tillägnad offren för skjutningen i Sandy Hook.

Enligt vissa konservativa opinionsbildare är det nu en trend att transsexuella begår terrordåd. Exempel som tas upp är skjutningar i Denver, Colorado och Aberdeen där förövarna identifierade sig som transpersoner.

Nyligen rapporterade vi om stöket utanför parlamentet i Canberra. Posie Parker, en trans-kritisk brittisk kvinna vars riktiga namn är Kellie-Jay Keen-Minshull, höll tal. På båda sidor fanns australiska politiker, på delstatsnivå och federal nivå.

Keen-Minshull reste sedan till Nya Zeeland. Där möttes hon av stora protester från transsexuella aktivister och andra hbtq-personer. Situationen blev extremt hätsk och hade hon inte haft skydd av vakter hade det kunnat gå riktigt illa.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.