Black Lives Matter blöder pengar, visar en granskning av deras deklaration. Man gjorde en förlust på motsvarande 85 miljoner kronor i fjol och värdet på investeringar minskade med 100 miljoner. Donationerna minskade med 88 procent under det senaste året. Samtidigt betalade man fortfarande lön till släktingar till grundaren för olika tjänster, skriver Daily Mail.

Black Lives Matter organiserar rörelsen på nationell nivå, men frågan är hur länge till. Den ekonomiska blödningen kan leda till en konkurs för den skandalomsusade rörelsen i USA. BLM Global Network Foundation köper fortfarande tjänster av släktingar till grundaren Patrisse Cullors och andra i styrelsen.

Paul Cullors, bror till Patrisse, driver två företag som sysslar med säkerhet åt BLM. 2022 fakturerade han 16 miljoner kronor för sina tjänster. Som säkerhetschef tjänade han 1,2 miljoner kronor under fjolåret, och var en av blott två anställda av BLM. Han har ingen bakgrund inom säkerhetsbranschen utan är främst känd för graffitti-konst.

BLM motsätter sig polisvåld, därför har man inte velat anställa säkerhetsfirmor med före detta poliser inom sin organisation. En granskning av deklarationen för 2021 visar att Damon Turner fick 9,7 miljoner kronor för att organisera evenemang och bidra med kreativa uppgifter åt BLM. Han och Cullors har ett barn tillsammans.

Patrisse Cullors tvingades själv avgå som ordförande 2021, när det uppdagades att hon använde organisationens pengar till personliga ändamål. Men fortfarande än idag gynnas hennes släktingar.

Den nuvarande ordföranden är Shalomyah Bowers. Han har också tjänat en hacka genom att låta sin konsultfirma fakturera 17 miljoner för tjänster inom organisering och konsultation. En annan som arbetat som konsult åt BLM är Danielle Edwards, syster till styrelseledamoten Raymond Howard. Hon tjänade 10 miljoner för konsultarbete åt BLM under 2022.

Donationerna minskade dessutom från 770 miljoner 2021 till knappa 90 miljoner 2022. I vår artikel om Patrisse Cullors framkom det en hel del om hur hon skodde sig privat på BLM:

”Cullors sade upp sig som vd i fjol efter upprepade kontroverser. Från bokslutet kan man se att hon återbetalat stiftelsen 730 000 kronor för en privat flygresa.

Hon har också kritiserats för sina husköp och dekadenta livsstil. Hon köpte fyra lyxiga hus för sammanlagt 32 miljoner kronor. Ett av husen låg avsides en bit från Malibu i Los Angeles och kostade 14 miljoner. 220 kvadratmeter med utsikt över Topangakanjonen är inte fy skam. Men andra inom organisationen nationellt anade oråd och ville ha en oberoende utredning.

Cullors och hennes icke-binära partner Janaya Khan köpte också en mindre ranch i Conyers i Georgie. Där hade hon tillgång till en privat landningsbana och hangar med en lägenhet ovanpå. 30 minuters restid från Atlanta vid arbetsresor, eller möjlighet att arbeta vid husets inomhuspool. Khan är från Toronto och är medgrundare till BLM i Kanada.

Cullors har också en lägenhet i södra Los Angeles och ett hus i Inglewood.

Cullors började köpa hus 2016. Hon blev känd med hashtaggen #blacklivesmatter 2013 och har sedan tjänat bra på sina böcker och andra avtal med medier.

Hennes avhopp från stiftelsen hade inte med kritiken att göra, menade Cullors, som sade sig vara opåverkad av ”högerns attacker”. Hennes kritiker menar att mer av stiftelsens pengar borde gått till svarta familjer vars anhöriga drabbats av polisvåld.”

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.