Wall Street Journals granskning av Jeffrey Epsteins kontakter med kända personer fortsätter. Det framkommer nu att Bill Gates hade en utomäktenskaplig affär med ryskan Mila Antonova. Deras affär blev sedan föremål för en utpressning av Epstein mot Gates, gällande pengar för en utbildning Antonova fick betald av Epstein, skriver NY Post.

Gates träffade Antonova 2010 när båda deltog i samma bridgeturnering. Hon hade flyttat till San Francisco-trakten för att arbeta som mjukvaruutvecklare. I en intervju från det året berättade hon att hon och Gates var vänner. Men i själva verket var det en kort romans som pågick.

Epstein träffade Antonova när han letade efter finansiärer till en bridgeskola. Han betalade sedan en utbildning åt henne där hon lärde sig programmering.

Bill Gates och Jeffrey Epstein

I ett mejl från 2017 ville Epstein att Gates skulle ersätta honom för kostnaderna för Antonovas utbildning. Mejlet kom strax efter att Gates vägrat medverka i Epsteins nya välgörenhetsorganisation, som han försökte starta tillsammans med banken JP Morgan Chase.

Gates har uttalat sig om sin relation till Epstein och uttryckt ånger över att ha träffat honom flera gånger under 2010-talet. Alltså efter att Epstein dömdes för koppleri i Florida 2008. Mötena handlade om att samla in pengar till sin egen hjälporganisation Gates Foundation.

En talesperson för Gates säger att han inte hade några ekonomiska förehavanden med Epstein. Deras möten skedde i rent filantropiskt syfte, även om Epstein försökte få till ytterligare samarbete. Epstein ska sedan försökt använda en tidigare relation för att utpressa Gates, vilket misslyckades.

Antonova säger till WSJ att hon inte visste vem Epstein verkligen var när de träffades. Hon trodde han var en framgångsrik affärsman, och ville hjälpa till. Hon säger sig vara förskräckt över Epstein och vad han har gjort.

Boris Nikolic var en av Gates topprådgivare och den som satte Antonova i kontakt med Epstein, strax efter att hon spelat – och förlorat – en match mot Microsoftmiljardären. Epstein träffade sedan Antonova i sitt hus på Manhattan 2013.

Mila Antonova

Antonova vill starta ett företag med inriktning på att lära ut bridge, något Epstein inte nappade på. Men han betalade hennes utbildning. Själv säger hon att han inte gav någon direkt förklaring till sin frikostighet. Han sade sig bara vilja hjälpa till, och att han var förmögen.

Hon fick också bo i en av Epsteins lägenheter på Manhattan i november 2014. Hon säger att hon inte pratade med Epstein eller någon annan under besöket i staden då.

Epstein försökte efter att ha avtjänat sitt straff bygga upp en ny välgörenhetsorganisation i mångmiljardklassen. Dels för att försöka återupprätta sig eget rykte igen. Gates var en potentiell stordonator och hans namn användes när Epstein försökte få med JP Morgan Chase på tåget. Både Gates och storbanken tackade nej till samarbete.

Även Nikolic och banken har i uttalanden sagt sig ångra sitt samröre med Epstein. Nikolic fördömer Epsteins brott men säger sig själv aldrig sett något olagligt i sin relation till honom.

Gates erkände 2021 att han hade haft en utomäktenskaplig relation med en anställd på Microsoft. Den hade påbörjats redan år 2000 och en utredning tillsattes av företaget. Gates själv lämnade Microsofts styrelse innan den blev färdig. Enligt New York Times har Gates flera gånger under åren försökt bjuda ut kvinnor som arbetar på företaget.

Gates var gift med Melinda French åren 1994 till 2021, då paret skiljde sig. Vad gäller JP Morgan Chase har vi tidigare rapporterat om hur riksåklagaren på Amerikanska Jungfruöarna stämde storbanken.

”Dokumenten i stämningen har lämnats in av riksåklagaren Denise George på Amerikanska Jungfruöarna, som är ett amerikanskt territorium i Karibiska sjön. Hon menar att banken slog dövörat till angående olaglig aktivitet som begicks av Epstein, som var kund i banken. Epstein höll till på Little St James, en privat ö på territoriet.”

George fick dock sparken av guvernör Albert Bryan två dagar efter att hon lämnat in stämningsansökan mot banken.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.