I veckans sportskvaller frågar vi oss om vilka människor som får mens, om Bojan Djordjic är en riktig serb och lyssnar på en dålig version av God save the king.

AIK och människors mensskydd

AIK Fotboll kommer i samarbete med RedLocker erbjuda ”gratis” mensskydd till alla flick- och damspelare i föreningen. Ingen stor nyhet i sig, om det inte vore för en intressant formulering:

”Idag är det ett snabbväxande företag som levererar unika och högkvalitativa lösningar för att göra världen rättvisare för människor med mens.”

Människor med mens? Bara biologiska kvinnor kan få mens, mig veterligen. Är det någon form av trans-aktivism insmuget i texten? Djävulen sitter i detaljerna, som det sägs.

Bojan Djordjic

En av de största kontroverserna kring en förbundskapten i fotboll skedde i Viaplays intervju efter matchen i måndags. Jag har skrivit om det här. Efter publicering svarade den ena av huvudpersonerna, Bojan Djordjic.

”Jag står fast vid mina övertygelser och värderingar. Jag brinner för de här frågorna som bygger på egna erfarenheter sedan jag kom till Sverige 1992. Jag vill förena och bygga broar i ett splittrat samhälle och är hellre tydlig och obekväm, än otydlig och bekväm. Om man inte förstår vikten av det som skedde i vår sändning är det ett inneboende strukturellt problem. Även om Janne säger att det inte var hans intention, uppfattade jag att det blev en fråga om mitt ursprung och det gjorde mig sårad och besviken på min förbundskapten.”

“Jag kan förlåta men inte glömma. Vi har alla något att lära av det här och jag kommer fortsätta att rakryggat göra mitt jobb, säger han i ett pressmeddelande från Viaplay”

Man kan ställa sig flera frågor. Hur ska Bojan bygga dessa broar? Varför kan han förlåta, men inte glömma? Chefredaktör Benulic fråga sig till och med om Bojan verkligen är serb:

Dumpen avslöjar Bajen-supporter

Dumpen drivs av före detta höjdhopparen Patrik Sjöberg och Sara Nilsson. Verksamheten går ut på att låtsas vara minderåriga barn och stämma träff med män. Männen konfronteras sedan av Sjöberg och Nilsson.

Inte mycket till sportskvaller egentligen, men deras senaste ”napp” är en gubbe i total Bajen-mundering. Mössa, halsduk och jacka med klubbens logga på, det ser ut som att han skulle gå på bandymatch, inte för att ragga på en 14-årig kille. Frågan är om uttrycket ”all reklam är bra reklam” verkligen stämmer i det här fallet…

Julian Nagelsmann får sparken

Bayern München sparkade tränaren Julian Nagelsmann. Att ligga tvåa i ligan och bara vunnit ligan i fjol var helt enkelt inte bra nog. Den moderna fotbollen tog således ytterligare ett steg mot effektivitet och strömlinjeformning. Tomas Tuchel presenterades som ny tränare samma dag. Det återstår att se hur tålamodet med Tuchel blir, kravställningen är i alla fall inte längre än den var för Nagelsamann.

Bombad av Paige Spiranac

Den senste tiden har NY Post kört en mängd artiklar om Paige Spiranac på sportsidorna. När jag kollade upp vem hon är visar det sig att jo, hon sysslade med en sport förut, golf. Numera är hon instruktör i sporten, och influencer.

@_paige.renee

Pin in or pin out for you?

♬ Made You Look – Meghan Trainor

På vilket sätt hon influerar människor är oklart, skillnaden på hennes Instagram-konto och Playboy är inte jättestor. Av herrmagasinet Maxim utsågs hon 2022 till nummer ett på deras lista över de 100 sexigaste kvinnorna. Hon har en hemsida som heter OnlyPaige, namnet är ett slags skämt baserat på sexsajten OnlyFans.

Misslyckad nationalsång

Sångerskan Ellynora sjöng Englands nationalsång inför matchen mot Italien, i Neapel. Det blev inte så lyckat, snarare ett totalt fiasko. Hon menade att det var tekniska problem som gjorde att hon inte kunde framföra sången ordentligt. Hon bad om ursäkt till Englands supporters.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.