Sedan pandemin bröt ut tidigt 2020 har vi fått åtskilliga regler och krav att förhålla oss till i samhället. Det har varit att hålla avstånd, arbeta hemifrån, bära masker i vissa miljöer och annat. Dessutom har stora vaccinprogram rullats ut, med starka rekommendationer att ta påfyllnadsdoser. Samtidigt har det pågått både debatt och forskning parallellt med politikernas åtgärder. Var allt verkligen så förankrat i forskning och vetenskap som det sades?

NY Post har publicerat en lista på tio punkter där amerikaner blev lurade av det medicinska etablissemanget. Den är författad av professor Marty Makary från Johns Hopkins-universitetet. Den går att ta till sig även för svenska läsare.

“Naturlig immunitet ger sämre skydd jämfört med immunitet efter vaccinering”

En stor metastudie publicerad i The Lancet visar att naturlig immunitet var åtminstone lika effektivt som de första vaccinvarianterna. Man har där undersökt 65 större studier i 19 länder och vägt samman resultatet.

Ända sedan pesten i Aten 430 före Kristus har man kunnat belägga att de som blivit sjuka och tillfrisknat hade ett skydd mot att bli svårt sjuka, ifall de insjuknade igen.

“Masker förhindrar spridningen av covid 19”

Masker har ingen större inverkan på spridningen av covid 19. Det har forskare från Oxford kommit fram till och publicerat sina slutsatser i Cochran Reviews.

Chefen på USA:s folkhälsomyndighet CDC slog ifrån sig resultaten med anledning av att studierna var randomiserade. Trots att randimiserade studier är guldstandarden inom forskningen och det man allra helst eftersträvar.

“Att stänga skolor minskade spridningen av covid 19”

I Europa höll man oftast skolorna öppna och utan krav på mask, vilket CDC i USA inte brydde sig om. Enligt studier från Spanien och Sverige var spridningsnivåerna lika (som i amerikanska med ovanstående krav).

“Hjärtmuskelinflammation orsakade av vaccinen är mindre vanligt än de orsakade av infektion”

Riskerna med hjärtmuskelinflammation tonades ned av medicinska experter i den offentliga sjukvården. Dåliga studier användes, som inte fångade in graden av komplikationer som kan uppstå. Nu vet vi att hjärtmuskelinflammation är sex till 28 gånger vanligare efter covidvaccinering än efter en infektion av covid 19, bland gruppen män 16 till 24 år.

“Unga personer tjänar på att ta en påfyllnadsdos”

Påfyllnadsdoser av vaccinet har minskat antalet äldre personer med riskfaktorer som lagts in på sjukhus. Men det fanns aldrig något bevis för att samma sak gällde för unga, friska personer. Det var troligen därför som CDC valde att inte publicera sin data över folk över 50 som lagts in. Men data för folk över 50 publicerade man.

“Krav på vaccinering ökade andelen vaccinerade”

Soldater, sjukhuspersonal och andra anställda inom offentlig sektor ställdes inför ultimatum, vaccinering eller uppsägning. Vaccinkraven grundade sig på teorin att spridningen skulle gå ned ju fler som var vaccinerade. En teori som senare blev motbevisad. Kraven hölls dock kvar.

En ny studie från George Mason-universitetet visar hur vaccinkrav i nio större amerikanska städer inte hade någon inverkan på vaccineringsgraden. Inte heller hade kraven någon inverkan på spridningen.

“Konspirationsteori att Covid 19 kom från en laboratorieläcka i Wuhan”

Väldigt mycket av omständigheterna kring virusets uppkomst pekar på en läcka från ett labb i Wuhan. Anthony Fauci blev uppmärksammad om detta redan i januari 2020, men hade en helt annan inställning i frågan utåt sett. Chefen för NIH, hälsomyndigheten, tror fortfarande inte på att det var en labb-läcka.

Nyligen gick det amerikanska energidepartementet ut med att man tror viruset kom från ett labb, vilket vi rapporterat om nyligen.

“Det var viktigt att ta påfyllnadsdosen tre eller fyra veckor efter den första”

Redan våren 2021 var det klarlagt att om man väntade tre månader med sin andra dos minskade riskerna för komplikationer och immuniteten ökade. Att sprida ut vaccinationerna hade också räddat fler liv då vaccintillgången var låg och ransonerades, mitt i epidemins svåraste tid.

“Data för det bivalenta vaccinet är kristallklar”

Detta påstod doktor Ashish Jha, trots att det bivalenta vaccinet godkändes enbart på data från åtta möss. Det har till dagens datum aldrig skett en randomiserad kontrollerad studie av det bivalenta vaccinet. Enligt Makary säger data att unga personer aldrig borde ta vaccinet. Då skulle många barn sluppit hjärtmuskelinflammation.

“En av fem får långtids-covid”

Enligt CDC får 20 procent av de med covid också långtids-covid. Men en brittisk studie visar att bara tre procent får symptom som varar längre än 12 veckor. Att känna lätt trötthet eller svaghet veckor efter varit sjuk och inaktiv och inte ätit bra, är normalt. Men att kalla det långtids-covid är att försjukliga det som bara är ett normalt liv.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.