Historien om Kheira Hamraoui och Aminata Diallo rullar vidare. Den har förundrat fotbollsintresserade i elva månader och är ännu inte uppklarad. Låt oss ta det från början. Hamraoui och Diallo var lagkamrater i Paris Saint-Germain Féminine, storklubbens damlag. Och konkurrerade om samma plats på mittfältet.

Hamraoui blev den fjärde november i fjol attackerad av två maskerade män, som slog henne med ett järnrör. Attacken pågick i flera minuter och männen riktade slagen specifikt mot hennes ben, något Daily Mail rapporterat om. Hamraoui klarade sig med stora blåmärken och några stygn, men inga brutna ben.

Hon hade varit på en trevlig middag med laget, där syftet var att skapa bättre samanhållning. Hon blev körd hem av Diallo, som också körde och släppte av lagkamraten Sakina Karchaoui. Karchaoui släpptes av först, sedan var det Hamraouis tur, eftersom hon bodde längst bort. När bilen stannade dök en vit van upp och två män drog Hamraoui ut ur Diallos bil.

Diallo anhölls 10 november misstänkt för att ha planerat överfallet. Hon släpptes två dagar senare, efter förhör. Sedan kom uppgiften att Eric Abidal tagits till förhör. Abidal var sportchef i FC Barcelona och påstods haft en affär med Hamraoui när hon spelade för klubbens damlag.

Polisen hade upptäckt att SIM-kortet i Hamraouis mobiltelefon stod i Abidals namn. Och att de maskerade männen som attackerad henne hade skrikit ”så du gillar det, du ligger med gifta män?” åt henne. Affären ledde sedan till att Abidal gick skilda vägar med sin fru Hayet. Hayet förnekade inblandning i överfallet och gav frivilligt vittnesmål till polisen.

När spelet drog i gång igen i januari var det många av klubbens fans som ställde sig på Diallos sida. Samtidigt som Hamraoui ibland möttes av burop.

Diallo lyckades spinna narrativet till att hon var det egentliga offret. Hon fick herrlagets stjärna Kylian Mbappés mor att ställa sig bakom henne. Bilden av Hamraoui som en falsk, äktenskapsförstörare fick spridning. Klubbens mer hårdföra supportrar, ultrasgrupperna, kritiserade Hamraoui.

Stämningen i laget påverkades märkbart och PSG slogs ut i Champions League av Lyon. Lyon vann även ligan. Diallo är för närvarande klubblös efter att hennes kontrakt med PSG löpt ut efter säsongen.

Men polisutredningen fortskred. I maj frihetsberövades en man, misstänkt för inblandning. Ytterligare tre män anhölls i september. Och, i slutet av månaden greps även Diallo, igen. Hon pekades ut av de anhållna männen som den som planerat överfallet.

Polisen hade lagt in ett spionprogram på Diallos telefon. Där kunde man se att hon sökt på Google efter ”hur man slår sönder en knäskål” och ”farlig spetsad cocktail” inför överfallet. Hon ska enligt polisen byggt upp ett hat mot Hamraoui. Först ska det varit en långsam glidning mot ogillande, som sedan gått över till ett patologiskt hat.

Diallo står nu åtalad för grovt överfall, men är släppt med skyddstillsyn. Hon förnekar fortfarande all inblandning i överfallet. Dessutom är en femte man nu anhållen, misstänkt för inblandning.

Som det ser ut är det svårt att hitta bevis som direkt kopplar Diallo till männen som är misstänkta. Vilket hon själv är medveten om, och har sagt i intervjuer i media. Men sympatierna ligger nu hos Hamraoui, vinden har vänt. Hamraoui är fortfarande i PSG men har ännu inte fått någon speltid under den här säsongen.

Kan du inte få nog av fransk fotbollsdramatik? Läs då om Paul Pogba, världsstjärnan som blivit utpressad av sin bror och barndomsvänner.

Den amerikanska länken

Kontroversen mellan Diallo och Hamraoui har jämförts med den som uppstod i amerikansk konståkning 1994.

Tonya Harding och Nancy Kerrigan var stora rivaler. Inför amerikanska mästerskapen i konståkning i januari 1994 blev Kerrigan överfallen i en korridor efter ett träningspass. Det var Hardings ex-make Jeff Gillooly och hennes livvakt Shawn Eckardt som betalat två män för överfallet.

Harding erkände senare delaktighet i överfallet och för att ha försökt försvåra rättsprocessen. Hon stängdes av på livstid av det amerikanska konståkningsförbundet.

Fallet fick mycket uppmärksamhet i media, i böcker och filmer senare. Även om hennes tid som konståkerska var över försökte hon sig senare på en annan sport, boxning. Den karriären varade bara två år under tidigt 2000-tal.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.