Det är ändå något speciellt med Volvo. Visst, en nyvaxad BMW med guldglänsande pizzafälgar är säkert snabbare än en vanlig Volvo när det gäller vem som blir av med körkortet snabbast. Men när det handlar om tiden för roligheter i sängen med någon man tycker om (men som man inte råkar vara gift med) är det Volvo som vinner, meddelar Daily Mail. Jo, det är antagligen likadant även för gifta par, men den brittiska dejtingsajten Illicit Encounters, som nyligen undersökt hur det står till, vände sig bara till de som sökte en romans utanför äktenskapet.

Sajten för kärlekskranka frågade 2 000 kvinnor om vilken bil deras hemliga älskare kör, och hur lång tid det tar för honom att komma i mål:

BMW – 3 minuter
Škoda – 5 minuter
Mercedes – 7 minuter
Fiat – 8 minuter
Porsche – 8 minuter
Audi – 10 minuter
Volkswagen – 12 minuter
Renault – 13 minuter
Toyota – 14 minuter
Volvo – 17 minuter

”Män som kör BMW verkar ha ett behov av snabbhet även i sovrummet, medan de bakom ratten i en Volvo uppvisar ett mer lugnt och ihärdigt förhållningssätt”, enligt Illicit Encounters talesperson Jessica Leoni. Hon bjuder också på ett par kommentarer från män. ”Jag älskar min [BMW] 3-serie, men jag ser den mer som en statussymbol än en sexsymbol, eller reklam för min manlighet”, sa en man. En manlig IT-konsult sa att ”Min första bil var en Volvo S60. Tjejerna var inte imponerade, men de var ganska imponerade av mig!”

Vidare har de bakom den brittiska webbplatsen, som har över en miljon medlemmar, sammanställt ett generellt otrohetsindex stad för stad i Storbritannien, eller om man så vill mer specifikt ner på postnummernivå (vilket kan ge upphov till intressanta reflektioner i mindre, till synes harmlösa samhällen). Topp tre (2022):

1) Guildford, pendlarstad nära London, med 77 057 invånare – 5,2 procent av befolkningen är otrogna. ”De borde döpa om staden till Guilt-ford! Det är en riktig grogrund för otrohet”, säger en invånare i staden, som har haft tre affärer under 2022, till Wales Online.

2) Borehamwood, också en pendlarstad till London, för övrigt känd från tv-serien EastEnders med snart 7 000 avsnitt, med 36 322 invånare – 4,95 procent av invånarna är lätta på foten. De kanske inte tittar så mycket på tv.

3) Cambuslang, pendelavstånd till Glasgow, Skottland, med 30 790 invånare – 4,85 procent av de boende har inget emot ett litet äventyr i sin fina natur.

Och det är allt fler som hoppar över skaklarna; den ekonomiska situationen gör det för dyrt för olyckliga par att skiljas, så de är hellre otrogna. ”Sex är en av de få saker du kan göra som är gratis, och är ett bra sätt att hantera stress”, säger Leoni till The Bolton News. ”Mycket billigare att stanna i ett olyckligt förhållande, och ha en diskret affär.”

Kan det ha med pendling till och från jobbet att göra? Och övertid, AW och konferenser på platser utan mobiltäckning eller en ”glömd” laddare kan säkert underlätta en och annan tête-à-tête. Nåt kul ska man ha med kollegorna efter en heldag om värdegrund och inkluderande könsidentiteter. Samtidigt vill kanske den som är kvar hemma hitta någon att roa sig med, när den andra sänghalvan står tom.

Hur det är ställt med bonuskärleken i Sverige är svårare att få grepp om, men visst finns det sajter för vänsterprassel också här. Enligt en studie från RFSU (2021) har var tredje vuxen någon gång varit otrogen. Oklart vilken bil de kör.

Men kärleken bland motorburen ungdom får fortsätta vara en väl förborgad hemlighet, som möjligen diskuteras vid den lokala korvkiosken bland parkerade EPA-traktorer. Tids nog är det dags också för dem att börja pendla till och från jobbet.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!