I veckans skvaller från sportens värld berättar vi om att Christophe Galtier får sparken från PSG efter läckta mejl. Michael Jordan uppskattar inte sonen Marcus flickvän. Och Bob Huggins avslutar sin långa karriär.

Michael Jordan gillar inte sonens relation

Under 1990-talet spelade Michael Jordan tillsammans med Scottie Pippen i Chicago Bulls klassiska lag. Numera är hans son Marcus, 32, tillsammans med Pippens ex-fru Larsa, 48.

Michael Jordan har inte kommenterat speciellt mycket om relationen, men han gillar den inte. Sonen och Larsa har nu varit tillsammans i drygt ett år, och i början smög man med sin relation inför övriga familjen Jordan. Vi får se hur det går, om pappa Michael kommer på andra tankar.

Christophe Galtier får sparken

Det står nu klart att PSG sparkar sin tränare Christophe Galiter. Förra veckan greps han av polis, efter att under en längre tid utretts för diskriminering och rasism i sin förra klubb OGC Nice.

I läckta mejl framgår det att han sagt till Nices sportchef Julien Fournier att han inte vill ha för många svarta och muslimska spelare i laget. Dessutom ska han irriterats över att spelare fastat under ramadan, skriver Aftonbladet.

Jerebko ber om ursäkt

I en intervju till TT säger basketstjärnan Jerebko att han vill be om ursäkt till hela svenska folket. Efter att Ryssland anfallit Ukraina i fjol skrev han på för CSKA Moskva. Han hade inte spelat på 1,5 år och ville verkligen hitta en ny klubb.

” Jag inser nu hur fel det blev. Jag skulle aldrig ha gjort det med facit i hand, det är klart att jag ångrar det.”

”Jag ville ta mig tillbaka till NBA och det här var min enda chans. Jag valde att ta den chansen, men om jag hade fått den här chansen igen skulle jag inte ta den. Det är lätt att vara efterklok”, säger han till TT.

Från basketförbundets sida vill man inte säga om avstängningen av Jerebko kvarstår. ”Ett hypotetiskt resonemang” säger generalsekreteraren Fredrik Joulamo till Aftonbladet. Än så länge är det inte klart om Jerebko över huvud taget fortsätter karriären, sist han spelade var i juni 2022. Joulamo säger att Jerebko är välkommen att ta kontakt.

Bob Huggings gripen för rattfylleri

Bob Huggins har länge varit tränare för West Virginia-universitetets basketlag. Men för en tid sedan greps han misstänkt för rattfylleri. Han ska ha haft över tre gånger den tillåtna gränsen alkohol i blodet när han greps. Dessutom hittades tomma ölburkar i en soppåse i bilen.

Polisen upptäckte honom då ett däck hade tappat luft och dörren på förarsidan var öppen. Han hade svårt att själv manövrera bilen, när han beordrades av polisen att köra åt sidan. Huggins greps för rattfylla första gången 2004, då fick han säga upp sig från sitt jobb som tränare för Cincinnati, skriver NY Post.

I maj blev uttryckte han antikatolska och antihomosexuella åsikter om motståndarklubben Xavier i en intervju på WLW i Cincinnati. ”Katolikjävlar” klämde han ur sig. Dessutom gjorde han sig lustig över homosexuella, då en uppblåsbar penis kastats in på plan under en Xavier-match.

Straffet blir avstängning tre matcher från och med nästa säsong. Dessutom får han löneavdrag motsvarande 10 miljoner kronor, och ska gå en kurs i att lära sig visa respekt.

I slutet av juni meddelade West Virginia att Huggins slutar som tränare för basketlaget. Han går nu i pension.

Neymars sexavtal

Nyligen bad den brasilianske stjärnan om ursäkt till sin gravida flickvän Bruna Biancardi. Enligt ryktet ska han ha varit otrogen med en brasiliansk kvinna. Ursäkten blev offentlig, eftersom det läckt ut i media kände sig Neymar nödgad att göra så.

Men, enligt nya uppgifter till tidningen Em Off har Neymar ett avtal med sin fru som tillåter honom att ligga med andra kvinnor. Det finns dock vissa regler, som att han bara får kyssa sin fru på munnen.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.