Veckans fem-i-topp-lista över skvaller handlar mycket om normbrytande personer. Det blir bland annat svartsjukedramat mellan två kända homosexuella män, och så avslöjar en officer som utbildar ledare i försvarsmakten sina lite ovanliga sexuella böjelser, och en av Nooshi Dadgostars löjtnanter kommer ut som kalsongsnattare.

1:a Arvid&Ida

Överbefälhavaren för den svenska krigsmakten har i åratal med hjälp av reklambyråer försökt rekrytera i huvudsak icke-heterosexuella personer till försvarsmakten. Ett av de argument Micael Bydén godkänt är att rätten att fira Pride måste försvaras mot utländska fiender. Sedan en tid har han också gett klartecken till att kampanja för rekrytering av andra normbrytande grupper, till exempel heterosexuella personer som är promiskuösa och otrogna mot sin partner. Startsignalen för detta var när han själv – trots att han levde i ett 23-årigt äktenskap – inledde ett förhållande med Linda Staaf, den högt uppsatta chefen på polisens Nationella operativa avdelning (Noa). Nu lever han tillsammans med Linda.

Men försvarsmaktens PR-avdelning låter sig inte nöjas med detta. De har talat med en annan del av statsapparaten – och nu har Sveriges Television hårdlanserat ett befäl i armén som tillhör en heterosexuell subkultur. Det har skett i programmet Gift vid första ögonkastet där Arvid Stark och Ida Lind parats ihop. Arvid pysslar med ledarskapsutbildning i försvarsmakten, och jag grubblar numera ofta på vad som egentligen sägs på de där kurserna. Detta efter att ha lyssnat på ett samtal mellan Arvid och Ida vid köksbordet. De diskuterar sin gemensamma lust att ha sex på ett kanske lite udda sätt.

Jag kan klä in mig i pasta så kan du äta upp mig, säger Ida.

Arvid svarar:

Och jag ser fram emot att tejpa för din mun.

Jag trodde först att Arvid var trött på att lyssna på Idas mindre begåvade uttalanden och floskler, men allteftersom samtalet fortsatte insåg jag att Arvid var med på noterna, han var sugen på sex med en Ida insmetad i pasta – pasta carbonara närmare bestämt; bara han fick dra några varv silvertejp runt hennes mun.

Så vi kan väl anta att alla som har en dragning till mat-bdsm nu har hört av sig till försvarsmakten och vill göra värnplikten. Kanske drömmer de om att få möta fienden inspelade i pasta, risotto eller tacos.

Eller så är det en helt annan sexuell subkultur det rör sig om. ”Pastasex” i amerikanska sammanhang brukar beteckna när män och kvinnor finner njutning i att mannen placerar sin slaka penis på kvinnans ansikte, eller när mannen genomför ett samlag med mjuk kuk (fråga mig inte hur det går till, jag är en enkel flicka från Hallstahammar).

2:a Jonas&Mark

Jag har ju tidigare berättat om hur det strävsamma gamla bögparet Jonas Gardell och Mark Levengood gått skilda vägar. Mark sägs numera ha funnit tröst hos en betydligt yngre man. Det är den 26-årige företagaren och före detta fotomodellen Filip Lamprecht som sägs vara föremål för Marks heta känslor. Mark har förnekat detta på Instagram. Han och Filip är bara goda vänner, enligt Mark. Det är lite svårt att förstå hur Filip hinner med företagandet samtidigt som han framträder så flitigt i teve. 2021 vann han Let´s Dance. 2022 var han med i Klimatkampen, och i år i Hela Sverige bakar.

Det är Filips deltagande i det sistnämnda programmet som gör att jag tror att ryktena om Mark och Filip är sanna. Mark hakade på matsextrenden och gick i igång när han såg Filip baka i teve. Filip var för övrigt en av de två vinnarna i Hela Sverige bakar. Det var hans skicklighet i att baka småkakor som avgjorde – det märktes att han visste vad han gjorde, och Mark tänkte väl lystet: ”Den där killen kan verkligen hantera en finsk pinne”.

Företaget som Filip leder har som motto: ”We put emotions into practice”.

Resten får ni föreställa er.

Men vad har Jonas med det hela att göra?

Vi kan lugnt anta att han blev svartsjuk inför ryktena – det har han blivit tidigare vid liknande tillfällen – och han ville visa att han minsann också kunde få till det med en betydligt yngre partner.

På Expressens kultursida berättar Jonas i veckan om en ”vän” som kände sig så utanför som barn på grund av att  ”han var tjock och för att han stammade, men mest av allt för att han var feminin. En liten åttaårig bög.”

Pojken behöll förståndet genom att han ”när han var åtta år skrev han sitt eget antagningsbrev till Hogwarts och postade till sig själv. För att överleva barndomen”.

Det egentliga budskapet i texten är att Jonas på ett elegant sätt vill berätta för omvärlden och Mark att han minsann också har en betydligt yngre pojkvän. Med tanke på att den första Harry Potterboken om livet på Hogwarts kom ut 1997 bör Jonas nuvarande manliga ”vän” vara i de tidiga 30-åren.

Vad artikeln på ytan handlar om? Svårt att säga. Det är nog en av Jonas mest förvirrade hittills och förklarar bland annat att den som är motståndare till sagostunder ledda av män utklädda till kvinnor är som Putin. Försöker fortfarande förstå vad Jonas menar, men jag gissar att det bara är något han bara hängt på det egentliga budskapet till oss, alltså: ”Jag har också en ung pojkvän”.

3:a Jan Jönsson

Jan Jönsson, oppositionsborgarråd i Stockholm, gjorde som Jonas Gardell i veckan – gick ut till försvar för att män som klär ut sig till kvinnor ska få läsa sagor för barn. Jan gjorde inte en Jonas och skrev en artikel i Expressen – Jan gjorde det genom att själv klä ut sig till kvinna. Det gjorde han med hjälp av Admira Thunderpussy som nyss vann Dragrace Sverige, och därefter synts i massor av sammanhang och ”inte hunnit kliva ur dragkläderna” berättar hon i en intervju, där hon förklarar att hon därför ”… inte sett min snopp på flera veckor”.

Då får vi anta att Admira kör med kateter.

Men hon lär ha sett Jan Jönssons organ i alla fall eftersom det alltså var Admira som stylade borgarrådet.

Jag är inte säker på att resultatet blev det önskade för Jan Jönsson. Han påminner i drag och efter sminkning mest om de utomjordingar som i Tim Burtons ”Mars attacks” klär ut sig till kvinnor. Dyker han upp på en sagostund misstänker jag att barnen börjar gråta av fruktan för att bli bortförda av aliens.

4:a Per Bolund

Per Bolund har avgått som språkrör för Miljöpartiet. Ersättaren måste nödvändigtvis bli en man enligt partiets regelverk, eftersom det andra språkröret är Märta Stenevi, som ju är kvinna.

Eller vänta?

Med tanke på Jan Jönssons transformation – har inte Märta något manhaftigt över sig?

Om min gissning är riktig öppnar det ju för en kvinna som Pers ersättare.

Då tippar jag att partiet satsar på Åsa Romson.

Ja, just det. Det tidigare språkröret. Det vore väl i linje med partiets krav på hållbarhet och återanvändning av allt man kan tänka sig, även blöjor. Varför då inte återanvända ett tidigare språkrör?

5:a Jonas Lindberg

Jonas Lindberg, för närvarande oppositionsregionråd i Stockholm för Vänsterpartiet, var inne i en depression för sex år sedan. Gick han till psykolog, satsade på terapi eller vandrade han i väg till partihögkvarteret för att ha ett upplyftande samtal med dåvarande partiledaren Jonas Sjöstedt.

Ingendera.

Jonas gick till Åhléns.

Där snattade han två par kalsonger. Det var inte vilka kalsonger som helst heller. De var av märket Calvin Klein, har Aftonbladet avslöjat. Sammanlagt värde 3055 kronor. Själv skulle jag gissat på att en jämlikhetsivrare som Jonas skulle nöjt sig med ett par kallingar ur Åhléns bassortiment.

Straffet blev 15 200 kronor i dagsböter.

Extra pikant blir det av att snatteriet ägde rum på 1:a maj. Men Jonas försäkrar att det inte rörde sig om någon form av politisk handling.

Idiotiskt, säger Jonas i dag om snatteriet och förklarar:

Jag var inne i stan vet jag, för jag hade varit i tåget. Det var stökigt i mitt liv. Då agerar man inte förnuftigt.

Det var väl så att 1:a maj-tåget släpade sig långsamt fram, alla var som vanligt bakfulla. Det hela drog ut på tiden. Inga bajamajor längs med vägen som Jonas kunde smita i väg till. Ja, ni förstår själva vad som hände. Det behövdes nya kalsonger snabbt efteråt. Och Jonas kanske hade slut på pengar efter partiets rätt blöta valborgsfirande på lokal kvällen innan.

Fast det förklarar inte behovet av två par kalsonger av just lyxmärket Calvin Klein.

Jag tror inte hela den här historien har rullats upp än.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!