I veckans skvallersvep från sportens värld kan vi berätta om att Leo Messi fick problem med passet i Kina. Jake Shields kommer ut som vaccinskeptiker. Och basketspelaren Nikola Jokic slänger lagkamrat i bassäng.

Ett dopp i poolen för Jamal Murray

Denver Nuggets vann en historisk första titel i NBA. Folket firade på gatorna i Denver och laget firade givetvis vilt själva. MVP i finalserien blev Nikola Jokic, den 211 centimeter långe serben hade dock ett sista trick i sin repertoar.

I träningslokalerna finns flera simbassänger. Jokic drog ned den något motsträvige lagkamraten Jamal Murray i en bassäng. Jokic följde med ner i vattnet på köpet, precis som den flaska champagne Murray hade med sig.

Jake Shields blir totalt anti vaccin

Jake Shields är en före detta MMA-utövare som vunnit fem mästerskapstitlar under karriären. I ett inlägg på Twitter ber han om ursäkt till så kallade anti-vaxxers, som han tidigare trodde var galna vettvillingar.

Han påstår att vaccinen mot covid 19 har misslyckats, och att han talat med dussintals föräldrar var barn fått skador av biverkningarna. Om hela vaccinindustrin är korrupt vet an inte, men många vaccin är inte säkra och effektiva, skriver han.

Men, det är inte bara covid-vaccinen han talar om. Utan samtliga vaccin. Han säger också att han försökt läsa på om många vaccin men att det är mycket komplicerat.

Inte så snygg

Hammarby besegrade BK Häcken i damernas final i svensk cupen. Det pratades en del om nytt publikrekord för svensk damfotboll, men så blev det inte. Nu uppmärksammas också designen på pokalen, som man får säga lämnar ganska mycket att önska.

Messi fick passa sig

Leo Messi och Argentinas landslag kommer möta Australien i en vänskapsmatch, i Kinas huvudstad. På plats i Peking blev det dock problem för världsstjärnan Leo Messi, som råkat ta sitt spanska pass. Men visumen till Kina var utställda på spelarnas argentinska pass. Det tog två timmar att lösa problemet och ställa ut ett visa till Messi.

Väl på hotellet väntade nästa problem, då horder av kinesiska fans samlats utanför hotellet. Många försökte dessutom ta sig in i hotellets foajé. En person hade till och med lagt 10 000 kronor på ett hotellrum, bara för att kunna bo där och få en chans att se sin idol i verkligheten.

Conor McGregor slår maskot på käften

Conor McGregor är en känd irländsk boxare med ett typiskt irländskt humör. Han är van att ge sina motståndare vänstersläggor i världsklass. Men nu fick en vanlig maskot smaka på den keltiska dynamiten.

I den fjärde finalen mellan Denver Nuggets och Miami Heat knockade han maskoten med en rak vänster. Syftet var att under pausen visa upp sin smärtlindrinssprej, men pr-tricket med att nita maskoten föll inte så väl ut. Maskoten fick uppsöka sjukhus för vård…

Jack Grealish gräsligt berusad

Manchester City firade den historiska trippeln hemma i Manchester. Ligan, cupen och Champions League. Nuförtiden är det ju minutiösa tränings- och kostschemata för proffsen. Mycket av den äldre tidens karaktäristiska krökande efter segrar är försvunnet.

En som håller liv i den sortens kultur är Jack Grealish, Birminghamsonen som anslöt till City inför säsongen. Han har minst sagt tittat djupt i flaskan dagarna efter finalen i lördags. I tråden nedan kan man beskåda både bilder och filmer från Grealish firande.

Sveriges ariska landslagstrupp

Truppen till VM i Australien är uttagen. 23 glada kvinnor får åka med ner till fel sida av ekvatorn. Samtidigt måste man säga att svenska damslandslaget inte avspeglar den härliga mångfald som vi fått i Sverige, mycket tack vare nuvarande SvFF-ordföranden Fredrik Reinfeldt. Vi har bara tre spelare med tydligt icke-svenskt utseende, Kosovare Asllani (alban), Zecira Musovic (bosnier) och Madelene Janogy (far från Mali).

Trots att Sverige har minst 500 000 araber har man kapitalt misslyckats med att utnyttja den gruppens dolda potential inom damfotboll. Nej, förbundskapten Gerhardsson, här krävs bättring inför nästa slutspel.

Bildkälla: Svensk Fotboll på Twitter

Pirelli kan lämna F1

Pirelli har varit ensamma om att leverera däck till F1 sedan 2011. Nu kan man förlora sin roll som däckleverantör, efter säsongen 2024. Det nuvarande kontraktet löper ut då och konkurrenten Bridgestone ska ha blandat sig i leken, vilket F1Sverige har rapporterat om.

Japanska Bridgestone har tidigare levererat däck till F1, och vunnit flera VM-titlar. Man ska nu ha lagt fram ett imponerande förslag för att kunna ta över från Pirelli säsongen 2025.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.