Tiktok-profilen Eylas Afentaous, som kallar sig Elias Afen, blir åter igen dömd för brott. I augusti 2020 dömdes han för våldtäkt mot en 12-årig flicka och fick fängelse. Han dömdes tidigare samma år för sexuella ofredanden, utnyttjanden av barn för sexuell posering och olaga hot. Offren var då mellan nio och 13 år gamla.

Nu döms han igen, för ofredande och tre fall av grovt olaga integritetsintrång, skriver Aftonbladet. Han begick brotten under den tiden har var villkorligt frigiven från sitt tidigare fängelsestraff.

Det han nu döms för är att ha lagt ut och spridit andras sexuella bilder och filmer på sociala medier som Snapchat, Instagram och Tiktok. Han har också lagt ut ett telefonnummer till en person, med syftet att den skulle bli nedringd. Han visade ett filmklipp på två personer som har sex under sin egen livesändning på Tiktok. Han lade också ett filmklipp där en person misshandlades.

Brottsoffren är under 18 år och tingsrätten menar att syftet med spridningen av filmerna var att hämnas, och peka ut dem som klandervärda i sitt levnadssätt. Straffet blir ett år och två månaders fängelse.

Tidigare dömd

Afentous dömdes i april 2020 för flera sexuella ofredanden, utnyttjande av barn för sexuell posering och olaga hot. Det yngsta offret var nio år gammal, det äldsta 13. Straffet blev skyddstillsyn. Men nästa brott begick han bara en vecka efter att han blivit dömd första gången.

För Afentaous dömdes också i augusti 2020 för våldtäkt mot barn, olaga hot och försök till utnyttjande av barn för sexuell posering. Straffet blev fängelse i två år och fyra månader och skadestånd till tre flickor på 140 000 kronor.

Han hade haft oralt samlag vid två tillfällen med en 12-årig flicka i april 2020. Handlingen betraktas som jämförbart med samlag och begicks med uppsåt, skrev Södertörns tingsrätt.

Han hade också uppmanat en flicka som då var 10 eller 11 år gammal att ta ett kort på sin rumpa, det skedde i Skutskär 2019. Den tredje åtalspunkten, olaga hot, handlade om att han hotat en flicka i telefon. Flickan hotades med att bli knivhuggen, det hände också i Skutskär 2019.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!