I veckans skvaller från en roliga sportens värld bjuds det på boxare som slipper fängelse. BK Häckens vänstersupporter som gick loss på Jimmie Åkessons Mjällby AIF. Och Gudfadern-dramatik i Gamla Ullevis katakomber.

BK Häcken vann svenska cupen

Den största matchen i Mjällby AIF:s historia gick av stapeln förra veckan. Finalen i svenska cupen spelades på Strandvallen mot svenska mästarna BK Häcken och slutade med en svidande förlust med 1–4.

Efterspelet präglades av en del stök och ilska mellan klubbarna. Häckenspelaren Samuel Gustafson blev knuffad i halvtid av Mjällbys sportchef Hasse Larsson. Häcken har faktiskt en del fans i Göteborgstrakten, Vänstertoppen Johan Svensson är en. I ett inlägg på Twitter skrev han ”Skända Åkesson” och ”Bränn Listerlandet”, med en tydlig hälsning till Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare och den mest kända Mjällby-supportern i Sverige (och förmodligen världen).

Svensson firar också stolt cuptriumfen med en kebabpizza:

Jason Denayer och hans tiger

Jason Denayer spelade förut för storklubben Manchester City i Premier League. Numera spelar han i Al-Ahli i Förenade Arabemiraten.

Nyligen delade han en bild på Twitter där han är ute och går med en tiger i kedja. Bilden väckte givetvis starka reaktioner, speciellt bland djurrättsorganisationer.

Hot mot domare

Gais är en klubb i Göteborg med medvind, man ligger i toppen av tabellen i Superettan, trots att man är nykomlingar från division 1. Nu är en ledare inom klubben avstängd efter att ha blivit polisanmäld för hot.

Upprinnelsen var förlusten hemma mot J-Södra. Innan domarna hann gå in i sitt omklädningsrum hade ledaren lagt in tre röda rosor där, i bästa Gudfadern-anda.

Tom Brady dejtar inte Kim Kardashian

Tom Brady och Gisele Bündschen gick skilda vägar. Hon har uppgetts dejta sin judotränare, men Brady har fram tills nu inte varit omgärdad av rykten. Men personer nära Kim Kardashian säger till People att hon och Brady bara är vänner, och har flera gemensamma vänner och affärskollegor.

De har bara samtalat om fastigheter på semesterorter, eftersom Kardashian har planer på att skaffa hus i samma område som Brady har ett i. Än så länge finns alltså ingen romans mellan NFL-legenden och reality-stjärnan Kardashian bekräftad.

Nicolaisen och hans skulder

Rasmus Nicolaisen spelar fotboll i Toulouse. I april petades han i en match av en ganska ovanlig anledning. Han har nämligen lånat 1,1 miljoner av spelare och ledare i klubben. Som han inte kunnat betala tillbaka, vilket av förståeliga skäl inte varit speciellt populärt.

Enligt tidningen L’Equipe gick klubbchefen Damien Comolli in och betalade Nicolaisens lön i förskott, så han kunde börja betala av sina skulder. Nicolaisen har efter det spelat matcher för klubben.

Gervonta Davis slipper fängelse

Boxaren Gervonta Davis har vunnit VM fem gånger. 2020 var han inblandad i en smitningsolycka och riskerade 50 månaders fängelse. Efter att ha kört ifrån polisen i Baltimore krockade han med en annan bil. I den bilen satt fyra personer som alla fick uppsöka sjukhus, en var gravida Jyair Smith.

Domen blir nu tre månaders husarrest och tre års villkorlig dom. Han får också 200 timmars samhällstjänst. Han har också friats i ett mål gällande misshandel av sin ex-flickvän i december 2022.

Tomas Brolins skattesmäll

Tomas Brolin var en firad stjärna under 1990-talet och var med och tog brons i USA 1994. Han är känd för att ha drivit företag sedan dess, bland annat inom dammsugarbranschen.

Nu har han åkt på en skattesmäll, sex miljoner kronor tvingas han betala. Aftonbladet rapporterar om upplägget som Skatteverket inte gillade:

”Efter den aktiva karriären har 53-åringen främst blivit känd för dammsugarmunstycken. I kampanjer, tv-program och senare sociala medier har han marknadsfört produkter för ett företag han varit styrelseledamot i.

Brolin har också signerat munstycken som sålts. I bolagets regi har han följt med vinnarna av en tävling till Paris och han har själv åkt till Italien och Sydafrika för att sälja in produkten.

Men formellt har han inte varit delägare, utan haft ekonomiska intressen i företaget genom en kapitalförsäkring på Bermuda och ett holdingbolag på Cypern. På så vis har han kunnat omvandla tjänsteinkomster till skattefria uttag.”

Enligt Skatteverket har Brolin varit ”verksam i betydande omfattning” i bolaget. Intäkterna för åren 2014 till 2018 höjs därför kraftigt retroaktivt.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.