36-åriga turkiska medborgaren Taylan Eyyup Ceylan mördade sin sambo Aida Noubarpour i deras lägenhet i Kristianstad natten mellan 8 och 9 december 2022. Paret hade träffats under studier i staden på hösten 2022 och hon flyttade sedan in i hans lägenhet. Genom tortyr, strypning och hot bragde han henne om livet under en flera timmar utdragen process.

Mordet gick till så att Ceylan vid två tillfällen tryckte ned Noubarpour i sängen, låst henne med sina armar, knän och ben och tagit stryptag med händerna runt hennes hals.  Han har sedan fortsatt och torterat henne i timmar, till exempel med hjälp av kablar och sladdar, bundit fast hennes ben. Han tryckte också in strumpor i munnen på henne och hotade henne med kniv så hon inte lämnade lägenheten.

Den rättsmedicinska undersökningen visade att hon hade:

Flera olika blåmärken, hudblödningar och ytliga sårskador,

Punktformade blödningar i ansikte, hals, ögon och munhåla,

Hjärnsvullnad samt tunga och vätskefyllda lungor.

Han bedömdes vid gärningstillfället vara allvarligt psykiskt störd, skriver Expressen. Men inte vid tillfället då han undersöktes, och han kan inte dömas till rättspsykiatrisk vård. Nu åtalas Ceylan för mord. Han gick själv till polisen dagen efter dådet och berättade gråtandes att han dödat Noubarpour. Enligt åtalet utsattes Noubarpour för ett svårt lidande och stark dödsångest innan sin död.

I polisförhören har Ceylan gett detaljerade beskrivningar om hur våldet gick till. Han säger att han använde sin fulla kraft när han tryckte på hennes hals, när det kom blod och hon inte rörde sig mer började han gråta.

Ceylan var en narkotikamissbrukare och hade inte haft fast bostad på tre år. Vid dådet var han påverkad av cannabis. Anhöriga till Nourbarpour har berättat att han hade ett kontrollerande beteende. Anhöriga uppmanades att först ringa till honom, även om det var Nourbarpour de sökte.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.