KD sjunker stadigt i opinionsmätningarna. Kanske har den nedgången fått Stockholmsavdelningen att ta till flaskan som tröst. Medan de satt och försökte muntra upp sig med säsongens drinkar verkar själva den stärkande sysselsättningen ha gett dem en idé. Kunde Jesus göra vatten till vin ska väl en KD:are kunna göra vinflaskor till valfläsk? Eller är det bara av omsorg om Ebba Busch och hennes festande man nu lanserar ett nytt förslag? Ebba ska inte behöva bli lagbrytare när hon roar sig.

När partier i Sveriges riksdag närmar sig spärren på fyra procent börjar de alltid desperat se sig om efter väljargrupper som kan hjälpa dem att behålla de platser som garanterar partitopparnas löner, arvoden samt statligt stöd till organisationen.

För Kristdemokraterna börjar det bli lite svårt. Förorterna är kapade av socialdemokraterna och vänsterpartiet. Och ett parti som har ”krist” i namnet lär i vilket fall inte kunna räkna med speciellt många röster i Rinkeby eller Rosengård.

Inte heller i resten av landet, fungerar det där med ”krist” över sig bra. Svenska kyrkan har monopol på att definiera vad som är kristet och numera är Svenska kyrkans kärnbudskap att det gäller att inkludera islam i verksamheten samt försvara transpersoner. För ägnade sig kyrkan åt att predika hjälp till offer för krig, svält och naturkatastrofer.

I dag riktar man in sig på att försvara att män som ser ut som bordellmadamer ska läsa sagor för barn. Men vad vet jag, världen kanske inte längre plågas av strid, hungersnöd och översvämningar?

KD Stockholm inser dock att det inte är någon större idé att följa Svenska kyrkan i spåren, för de rösterna är också intecknade av oppositionens partier. Dragqueens har ersatt kurder som s, v, och mp:s kramdjur. Det finns de som anser att förändringen varit på gång ett tag, och att Kakabaveh möjligen var en övergångsperson mellan faserna – en manlig peshmerga som poserade som kvinna.

”Vad ska vi göra”, tänkte KD i Stockholm, ”finns det någon grupp som man kan misstänka är ointresserad av politik, och som inte de andra partierna slagit sina klor i?

På väg hem sent efter ett möte såg de oroliga kristdemokraterna svaret när de vandrade längs med Birger Jarls-gatan.

Festfolket! Alla de som hänger runt Stureplan och de andra krogstråken på Östermalm och i Vasastan. De som inte vill gå hem 01.00 på natten. De är inte intresserade av partier, de är intresserade av party.

Därför har nu KD Stocholm lanserat programmet ”Stockholm hela dygnet”. De kristna demokraterna kräver att restauranger ska få vara öppna hur länge som helst. Krögaren bestämmer.

KD vill och också ha bort alkoholförbudet i stadens parker. Här talar vi om att kd:arna kör sina stadsjeepar genom en öppen garagedörr – har någon någonsin brytt sig om alkoholförbudet i stadens parker? Varifrån tror KD att alla tomflaskor och burkar i parkerna kommer från? Har Gud slut på manna där i sin himmel – och låter han i sin outgrundliga nåd istället vinpavor regna ner?

Men viktigt i det här sammanhanget är att det egentligen inte råder något riktigt alkoholförbud i stadens parker.

I en park råder alkoholförbud dygnet om – det är vid Brunnsvikens strandbad.

I ett antal andra större parker råder ett begränsat alkoholförbud mellan midnatt och klockan sju på morgonen: Rålambshovsparken, Galärparken på Djurgården, Åsöberget på Södermalm, och Vita bergen.

I Tantolunden på Södermalm förväntas de törstiga korka igen vid midnatt och får inte korka upp igen förrän klockan två på eftermiddagen dagen efter.

När andra stockholmare oroar sig för gängens växande makt i staden, oroar sig KD mest för att staden ska framstå som tråkig. Nike Örbrink, partiets gruppledare i stadshuset förklarar i DN:

– Vi vill ha en roligare sommarstad, på bilfria gator – till exempel Rörstrandsgatan – ska man kunna ta med sig sin öl och sitta med sina vänner på en bänk i stället för att trängas på överfulla uteserveringar.

I dagarna stormade ett gäng en pizzeria i Rågsved, och började skjuta vilt. En person dödades, två skadade. Polisen i Stockholmsregionen har några dussin olösta mord, skjutningar och sprängningar.

Kanske tycker KD att oroliga Rågsvedsbor ska söka sig till Rörstrandsgatan när de går ut på kvällen? För Nike tänker göra den och andra vattenhål för festsugna till säkra platser:

– Där man ska kunna dömas till att inte få vistas om man har begått sexual- eller våldsbrott.

Alltså: om du då är dömd för sex- eller våldsbrott får du inte röra dig i den fredade zonen nattetid.

Vad Nike inte verkar ha funderat på är att mängder av sex- och våldsbrott, inklusive mord är olösta. Det går minst några tiotal mördare fria i Stockholm, och vi ska bara inte tala om antalet våldtäktsmän. Med KD:s förslag är det inget som hindrar dem från att vandra runt i de ”fredade nattlivszonerna” – eftersom de inte dömda.

Desperata människor slutar ofta att tänka logiskt och förnuftigt.

KD Stockholm är uppenbarligen riktigt, riktigt desperata i sin jakt på väljare. Deras stora frihetsfråga är att vi ska kunna kröka utomhus klockan tre på natten.

Kanske skulle Nike och hennes kollegor köra lite bibelstudier, och diskutera passager som:

”Ve dem som stå bittida upp för att hasta till starka drycker, och som sitta intill sena natten för att upphetta sig med vin!” (Jesaja 5:11).