Mäklarfirman Unik Fastighetsförmedlings vd Adam Farhoumand är häktad misstänkt för grovt bedrägeri och grov näringspenningtvätt. Även suppleanten i firmans styrelse Fouad Al-Abani har häktats. Lägenheter har köpt av bulvaner och sedan sålts svart, misstänker ekobrottsmyndigheten.

Det var i tisdags som ekobrottsmyndigheten utförde en omfattande razzia mot mäklarfirman Unik Fastighetsförmedling i centrala Stockholm. Flera personer greps och anhölls. Polisen tog med sig datorer, dokument och mobiltelefoner.

GIVETVIS. Adam Farhoumand har lyckats med att hyllas i en mängd tidningsartiklar

Till Dagens Industri bekräftar ekobrottsmyndigheten att man misstänker grovt bedrägeri och grov penningtvätt. Lägenheter har köpts av bulvaner och sedan förmedlats svart, bland annat. Uniks Sverigechef Mikael Malmberg Lundh bekräftar att medarbetare gripits, men vill inte gå in på detaljer.

Brotten ska ha påbörjats 2019 och fortsatt fram till hösten 2022. Flera fall av grovt bedrägeri och näringspenningtvätt begicks i samband med bostadsförmedlingar i Stockholm, enligt DI.

“Extremt välklädd. Extremt vältränad. Extremt vänlig” skrev Säljarnas.se om den nu häktade Farhoumand

Nu har tre personer begärts häktade. Det handlar om vd för Unik, Adam Farhoumand, Fouad Al-Abani och Serena Chen. Farhoumands ombud Behrang Eslami att han förnekar brott.

Min klient förnekar de gärningar som han delgetts misstanke om. På grund av rådande restriktioner och med respekt för förundersökningssekretessen är jag i nuläget förhindrad att utveckla min klients inställning, säger Eslami till Expressen.

“I fjol sålde han flest bostäder i landet och nåde (sic) sitt miljardmål” skrev Dagens industri om den misstänkte bedragaren

Farhoumand är misstänkt för grovt bedrägeri, grovt bokföringsbrott och grov näringspenningtvätt. Al-Abani är suppleant i Unik Fastighetsförmedlings styrelse och medborgare i Libyen. Han och Chen misstänks för två fall av grovt bedrägeri och två fall av grov näringspenningtvätt. En fjärde misstänkt är försatt på fri fot.

Unik Fastighetsförmedling har filialer i Stockholm, Västerås och Umeå i Sverige, samt Marbella i Spanien.

Farhoumand har gjort sig ett namn i media och medverkat i intervjuer och program på Youtube.

I sitt eget program 15 minutes of Sälj berättar han om att han gjorde sex-sju miljoner sitt första helår. Det kallar han sitt hundår. Det andra året gjorde han tolv miljoner, vilket han tyckte var enklare. Med bättre rutiner blir man bättre med tiden, säger han.

@adam.farhoumand

Nathalie Jensen mina vänner. En toppmäklare i landet, som dominerar Kungsholmen. Med en omsättning på 5 500 000kr i år, så ger hon sina tips på vad som krävs för att högprestera. Let me introduce: Queen N❤️ #mäklare #hemnet #sälj #blocket #inspiration

♬ originalljud – Adam the broker

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.