Natalia Grace, som är föräldralös från Ukraina, adopterades av Michael och Kristine Barnett i april 2010. Paret trodde först att hon var ett sexårigt barn, men upptäckte senare att hon var en vuxen kvinna med dvärgväxt som låtsades minderårig.

Natalia lider av ett medicinskt tillstånd, en mycket ovanlig form av dvärgväxt, som kallas spondyloepifyseal dysplasi. Detta gjorde det möjligt för henne att lura sin adoptivfamilj och andra i hennes omgivning under flera år.

Vid tidpunkten för adoptionen kunde Natalia, då omkring 20, fortfarande tas för ett barn

När hon var en medlem av Barnett-familjen hände märkliga och farliga saker. Michael och Kristine hävdade att Natalia vid flera tillfällen försökte skada dem och deras barn. Kristine har berättat att Natalia knuffade henne mot ett elektriskt stängsel, och att hon ska ha ägnat sig åt en ständig vardagsterror, som att placera ut häftstift i trapporna i hemmet. Hon ska ha försökt förgifta Kristine, och ska enligt Michael till en psykolog ha erkänt att hon ville mörda hela familjen, även sina adoptivbröder.

2019 åtalades paret för försummelse av sitt adoptivbarn, och vållande av kroppsskada. Anklagelserna mot både Michael och Kristine avskrevs dock så småningom. Anklagelsen grundade sig på att paret flyttade till Kanada 2013 och lämnade kvar Natalia i USA, ensam i en lägenhet i Lafayette. Men innan flytten hade adoptivföräldrarna ordnat ett läkarintyg som visade att Natalia var född 1989 – inte 2009. Hon ska alltså ha varit 21 år gammal när familjen Barnett adopterade henne 2010. På grund av läkarintyget kunde adoptivföräldrarna frias från alla anklagelser 2022.

I dag är Natalia medlem av en ny familj som adopterat henne, och hon förnekar i en kommande dokumentärfilmsserie om henne, som har premiär i slutet på maj, alla anklagelser om att hon skulle vara en ”sociopatisk dvärg”. Paret Barnett vidhåller i serien alla sina anklagelser och hänvisar till domstolsutslag och läkarutlåtanden.

Mördar mannen, tjänar pengar på sorgebok

Ett år efter hennes makes död släpper Kouri Richins, en 33-årig mamma, barnboken “Are You With Me?” tillägnad sin avlidne make Eric. Boken ska erbjuda tröst till ”unga själar som hanterar sorg”. Kouri grips senare och har åtalats för mord och narkotikainnehav.

“MICHAEL JACKSON-GREJERNA” Kouri Richins (t v) mördade maken Eric med en överdos fentanyl

Obduktionen visade att Eric hade fem gånger den dödliga dosen av opioiden fentanyl i sitt system. Enligt utredningen fanns det inga indikationer på att han missbrukat droger. Myndigheterna säger att de under sin utredning av Erics död fick veta att Kouri hade kontaktat en bekant och frågat om de kunde förse henne med receptbelagd smärtstillande medicin till en av hennes investerares ryggskada. Kontakten påstås ha gett henne hydrokodonpiller, men blev sedan ombedd av Kouri att skaffa henne mer kraftfulla mediciner, och begärde specifikt “några av Michael Jackson-grejerna”.

Bekanta gav Kouri mellan 15 och 30 fentanylpiller och tre dagar senare blev Eric mycket sjuk efter att ha ätit middag med Kouri i deras hem. Han blev misstänksam och berättade för en vän att han trodde att hans fru försökte förgifta honom.

Pedofilmiljardär döms till rekordskadestånd

Striden har pågått i flera år – och har nu kanske avslutats med ett rekordstort skadestånd.

På ena sidan finner vi den finskfödde modemogulen Peter Nygard, på den andra hedgefondförvaltaren Louis Bacon. Striden började för nästan tio år sedan. De två miljardärerna var grannar på Bahamas, och började bråka om en uppfart mellan fastigheterna.

Peter Nygård, 81, är född Finland och hette tidigare Pekka Juhani Nygård

Sällan har väl en strid mellan grannar om en vägstump blivit så kostsam – och eskalerat till fullt propgandakrig.

Nygård, som sedan länge är kanadensisk medborgare, har genom åren lagt ut mer än 150 miljoner kronor på en förtalskampanj mot mot Bacon. Han har anlitat PR-konsulter, och reklambyråer som har sett till att olika anklagelser mot Bacon fått spridning i media; till exempel att Bacon är medlem i Ku Klux Klan och andra vit-makt-organisationer samt att Bacon ägnat sig åt insiderhandel – och mordbrand.

Bacon slog tillbaka med en stämning för förtal och nu har en domstol tilldömt honom ett skadestånd på två miljarder kronor. Bacon säger sig ha spenderat mer än en halv miljard kronor på att bemöta Nygårds förtalskampanjer.

Det är oklart om Nygård kommer att kunna betala skadeståndet. Hans modeimperium är försatt i konkurs, och han befinner sig sedan länge i häkte i väntan på rättegångar för sexuella övergrepp. Han står inför åtal från myndigheterna i både Kanada och USA, liksom stämningar från grupper av privatpersoner, sammanlagt uppemot 100 personer. Bland anklagelsepunkterna finns våldtäkt, både av kvinnor och minderåriga, och även Nygårds söner hävdat att han organiserat sexuella övergrepp på dem, och låtit andra utnyttja dem. Nygård är också anklagad för trafficking.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!