En man hittades i mars död i ett naturreservat utanför Enköping. Fyra tonåringar, har häktats misstänkta för mord på sannolika skäl. Det handlar om Julia Larsson, Camilo Mayor Björkqvist, Emilio Mayor Björkqvist och Victor Mayor Söderström. Enligt åklagaren Moa Blomqvist är det ett ovanligt fall. Mannen som var taxichaufför hittades i vid Hjälstaviken och mordet skedde någon gång mellan 24 mars och 1 april i år. Åklagaren vill inte gå in på vilken koppling de häktade hade till mannen, skriver Aftonbladet. Mannen ska hittats hängd.

Mannen ska ha varit saknad i en vecka innan han hittades, med hjälp av boende i området och polisens drönare kunde han hittas. Han ska ha haft en taxikörning till en parkeringsplats vid Hjälstaviken.

När polisen genomsökte området väckte det obehag hos grannar, rapporterar SR. En översnöad bil som stod parkerad nära fyndplatsen fraktades bort. Enligt en granne såg det ut som en taxibil, något åklagaren inte velat kommentera.

Fallet är mycket ovanligt enligt åklagare Blomqvist, som pekar på de misstänka förövarnas unga ålder. Dessutom är det ovanligt att så många är inblandade.

Man har heller inte särskilt mycket information om de misstänkta sedan innan. Ytterligare en femte tonåring misstänktes för skyddande av brottslig, men misstankarna försvagades och hon häktades inte.

Enligt Aftonbladet har flera av de häktade ungdomarna släktband. Två av pojkarna bor på samma adress i Uppsala, den tredje bor i Eskilstuna. Flickan bor i Örsundsbro och den döde taxichauffören bodde i Stockholmstrakten.

Alla nekar till inblandning och att ha något som helst med gärningsmannen att göra, säger Blomqvist till Aftonbladet.

Blomqvist uttalade sig i Enköpings-Posten 21 april, när hundpatruller genomsökte området för brottsplatsen:

Det händer massor i utredningen, men tyvärr ingenting som vi kan berätta om. Det är saker som vi först måste kunna ställa mot de misstänkta, uppgifter som vi inte vill ska vara kända.

Aftonbladet skriver också att riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet har varit inkopplade i fallet. Av vilken anledning vill inte åklagare Blomqvist säga. Men hon säger att det inte handlar om något spektakulärt, utan att enheten hanterar vissa typer av brott, som försvinnanden.”

Hon säger också att ungdomarna och chauffören inte hade någon nära koppling till varandra. Bevisningen räcker för häktning på sannolika skäl, säger hon, i inledningsskedet har man goda bevis.

Åtal kommer väckas senast 27 april, då sker också en omhäktningsförhandling. Då tror åklagaren att hon också kommer kunna presentera mer detaljer kring händelsen.

Ytterligare en misstänkt

Under måndagen kom nya uppgifter om fallet då en person i lördags anhållits misstänkt för grovt övergrepp i rättssak. Det är åklagaren Blomqvist som kommit med nya uppgifter vilket Expressen rapporterat om. Även den här personen är under 18 år.

I ett närbesläktat ärende sitter det en person anhållen för grovt övergrepp i rättssak, den personen ska ha försökt att påverka vittnen i det här ärendet och det är förstås något som är väldigt allvarligt. Och som vi agerar starkt mot nu.

Det här är ungdomar som inte alltid förstår vad de gör och att det de gör får konsekvenser. Om man agerar för att skydda en vän, och att man då agerar med våld och hot för att få den här personen att ändra sina uppgifter då kommer polisen att agera, och man blir frihetsberövad. Det är ett allvarligt brott.

Blomqvist säger också att rykten i olika forum kan vara orsak till övergreppen i rättssak, och att en person till nu sitter anhållen. Hon säger att man tar del av olika rykten som sprids, men att man nu undersöker en eventuell motivbild och hur mordet gått till.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.