Det var i oktober 2020 som 51 personer med bakgrund inom USA:s underrättelsetjänster skrev ett öppet brev. Där hävdade man felaktigt att e-posten NY Post publicerat från Hunter Bidens laptop var rysk desinformation. Nu kliver förre CIA-chefen Mike Morrell fram och berättar att Joe Bidens presidentkampanj begärde att få hjälp med detta. Den som begärde detta var ingen mindre än Anthony Blinken, då i Bidens kampanj – nu utrikesminister. Lögnen användes sedan av Biden i en presidentvalsdebatt mot Donald Trump.

Det var den 17 oktober som han blev kontaktad av högt uppsatta personer inom Bidens kampanj. Bara tre dagar efter NY Post publicerat sin välkända artikel om Hunter Biden, som blev spärrad på sociala medier som Facebook och Twitter. En stor sak i den förbjudna artikeln var nyheten om att Hunter introducerat sin ukrainska affärskollega för sin far, dåvarande vicepresident Joe Biden.

Morell säger att han sammanställt brevet för att hjälpa Biden vinna valet 2020. Det framkommer i ett förhör i Representanthusets juridiska kommitté. Det framgår också att Anthony Blinken, nu utrikesminister i Bidens kabinett, var den inom Bidens kampanj som tog kontakt med Morell. Han hade innan Blinkens uppmaning ingen intention att skriva något brev som skulle fria Biden från misstankar.

Samma kväll som Blinken ringde Morell skickade han också ett mejl med en bifogad artikel från USA Today. Där påstods det att FBI undersökte om Hunters laptop var del av en desinformationskampanj. Morell ska sedan har gjort vissa efterforskningar själv, innan han kontaktade CIA:s chef för operativ verksamhet Marc Polymeropoulos för hjälp att sammanställa brevet.

Det tog sedan två dagar att samla in de 51 signaturerna från högst uppsatta underrättelsechefer, inklusive sig själv och fyra före detta chefer för CIA. Där kan man nämna John Brennan och Leon Panetta.

Men det finns bevis på att FBI visste om att Hunter Bidens laptop och innehållet var äkta redan 2019. Det bekräftat senator Ron Johnson, republikan från Wisconsin, som är före detta chef för senatens inrikes säkerhetskommitté. I en radiointervju med John Catsimatidis på WABC 77 AM utbrast han.

Brevet var en informationskampanj. Det hade vida större inverkan på vårt val än något någon utrikes aktör någonsin skulle kunna företa sig… Det här är inte längre en misstanke, det är fakta! Nu vet vi att Mike Morell utförde arbete åt Anthony Blinken, som var på Bidens kampanj. Och sedan, använde givetvis Biden den lögnen i en debatt mot Donald Trump några dagar senare. Det är sjukt!

Det användes också för att misskreditera NY Posts rapportering, då Biden under valkampanjen gav en helt annan version av sina affärer i Ukraina. Han påstod sig aldrig ha talat med sin son Hunter om sina affärer där.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.