I veckans sportskvaller kan vi läsa om rattfyllerister, Hålands förkärlek för pyjamas och en man med bra balanssinne. Dessutom säljs Zlatans näsa och undertecknad bjuder på en anekdot om Göteborg.

Melonmannen på Friends Arena

AIK mötte Hammarby inför 41 000 åskådare och vann med 2–0. Efter matchen cirkulerade ett klipp på en fyndig man i publiken. På ett klassiskt afrikanskt vis balanserade han en stor melon på huvudet, till synes helt utan problem.

Ciro Immobile klarar sig i bilolycka

Ciro Immobile är lagkapten i SS Lazio i Rom och klubbens främsta målskytt genom tiderna. I söndags krockade han med en spårvagn när han och familjen var ute och körde. Spårvagnen körde mot rött ljus vilket enligt uppgifter ska ha orsakat olyckan.

Immobile själv säger sig ha ont i armen men i övrigt må bra. Hans döttrar var med i bilen men ska ha klarat sig oskadda. Sju personer totalt fick föras till sjukhus, även andra bilar var inblandade i olyckan.

Rattfylla exempel 1

Den förre Premier League-anfallaren Danny Graham drack tio öl och satte sig bakom ratten. Det hela slutade med att han körde rakt in genom Wynyards butiksfönster i County Durham. Som tur var befann sig ingen vid ingången till butiken när fylletratten Graham körde rakt in.

Graham har spelat för bland andra Swansea City, Hull och Middlesborough och detta var sannerligen inte hans stoltaste ögonblick i livet.

Rattfylla exempel 2

Har ni hört talas om Kalmar FF:s klubbchef Markus Roslund? Kanske inte, de flesta tjänstemän i klubbarna brukar vara relativt anonyma. Roslund blev dock känd för att ha åkt fast för rattfylla i januari. Dagen efter han krökat till rejält tog han bilen för att köpa frallor, något han inte borde gjort.

Totalt drack han fyra DIPA (Double IPA, en starkare variant av India Pale Ale) och 15 centiliter rom. Väl värt att tänka på, dagen efter blöt kväll kan kroppen fortfarande i praktiken vara alkoholpåverkad. Roslund slutar nu som klubbchef i Kalmar, efter tre år.

Rattfylla exempel 3

En spelare i Malmö FF har stoppats av polis i sin bil. 1,3 promille hade han i blodet. Han är nu misstänkt för grov rattfylla vilket kan ge upp till två års fängelse.

 

Håland och hans pyjamas

Förra veckan berättade vi om vikingabjässen Erling Hålands frisyr. Nu berättar vi om hans kärlek till pyjamasar. Han använder dem nästan hela tiden, på restauranger, på stranden, hemma och utomhus.

Alla är inte goa gubbar i Göteborg

Den här anekdoten är baserad på verkliga händelser och utspelade sig någon gång runt år 2008.

Jag och en vän gick en lördagskväll till Debaser på Medborgarplatsen i Stockholm. Vi var där ganska tidigt på kvällen, det var inte mycket folk i lokalen. Vi slog oss ned vid ett bord precis bredvid DJ-båset.

Där stod en tatuerad man och plockade upp LP-skivor och ordnade till inför kvällen. Uppenbarligen var han DJ, och han började prata med oss eftersom vi satt så nära. Han frågade oss om vi gillade punk, vi svarade jakande. Men vi kände inte till något av alla band han visade upp skivor med. Egentligen kände vi nog mest till Ebba Grön och liknande, mer main stream artister.

Eftersom han pratade göteborgska frågade jag om han kom från Göteborg. Jo, det gjorde han. Jaha, goa gubbar alltså, klämde jag ur mig. Det är trots allt något man förknippar med Göteborg. Blicken jag fick från DJ:n var dock inte nådig, det var som om helvetets portar öppnat sig.

Jag är Gaisare, jag hatar goa gubbar, sade han.

Stämningen blev något tryckt. Vi pratade visserligen litet mer under kvällen, samtidigt som han några gånger sade ”jävla stockholmare alltså” och bjöd oss på sprit. Lärdomen är tydlig, tro aldrig att någon är en ”go gubbe” bara för att han kommer ifrån Göteborg.

Det är allmänt känt att Gais är en klubb med en mer alternativ profil, med starkt stöd bland vänsterfolk i Göteborg. Alltså personer som står till vänster om Socialdemokraterna. En klassisk ramsa är ”IFK är disco, Gais är rock and roll”.

Zlatans näsa till salu

Förra veckan skrev vi om Zlatanstatyn, som kostat hundratusentals kronor att renovera. Men som politikerna i Malmö gömt undan. Nu uppdagas det att den avbrutna näsan från statyn är till salu. Några som kallar sig The Noze Club säger till Sydsvenskan att ”Ibland är det rätt att bryta mot lagen”.

Man försvarar vandaliseringen av statyn:

Det var nödvändigt och rätt sak att göra. Och inte i närheten av den förnedring som själva statyn eller personen den föreställer orsakade staden eller MFF:s supportrar. Statyer uppförs av antingen respekt eller fruktan. Det verkar inte som att folk känner något av detta för personen, eller hur? […] Och vad gäller fler ”kriminella handlingar” som du kallar det. Ibland är det rätta att bryta mot lagen. Det är normalt.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.