I veckans skvallernyheter från sportens värld berättar vi om Zlatan-statyns öde. Vi granskar Fredrik Reinfeldts nya intresse för menstruation och priserna på mat och dryck under US Masters.

Sagan om Zlatans staty

Statyn som föreställer Zlatan Ibrahimovic har varit en sorglig följetång. När den först ställdes upp i Malmö vandaliserades den. Den plockades ned och renoverades för 350 000 kronor, men har ännu inte fått någon ny plats att pryda. Nu kommer den ligga i malpåse på obestämd tid, vilket Malmös styrande politiker beslutat.

”Jag känner en sorg för att det har blivit på det här sättet, säger kommunalråd Janne Grönholm (MP) till Sydsvenskan.”

Man hade kunnat tro att en staty föreställandes stadens son, Zlatan, skulle lämnas orörd. Problemet är att han är delägare i Hammarby Fotboll, en rival till Malmö FF. Hans symbolvärde för den ljusblåa klubben är omintetgjort och han ses i allmänhet som en som bara bryr sig om pengar.

Fredrik Reinfeldt får mens

I en intervju i Morgonstudion hos SVT berättar Fredrik Reinfeldt om att han sett en match med BP:s damlag. Efter att ha pratat om publiksiffror och utmaningar kommer han in på ämnet mens. BP var tvungna att spela i vita byxor och det väckte frågor om menstruationscykler för kvinnor. 80 procent av de kvinnliga spelarna påverkas av sin menscykel.

Förra veckan berättade vi att AIK nu erbjuder gratis tamponger och liknande till sina dam- och flickspelare. Reinfeldt, eller den som är hans rådgivare, verkar ha sina känselspröt riktade åt det hållet.

Dennis Rodman blev bestulen, kanske

Dennis Rodman är en levande legend, rätt och slätt. Vissa har påstått att han är en vit underklass-alkoholist fångad i en svart mans kropp. Han är främst känd för sin tid i Chicago Bulls i NBA men också för sin vänskap med Nordkoreas diktator Kim Jong-un.

Nu anklagar han Travis Scott för att ha stulit hans design med en bakåtvänd Nike-logga. Hans design kom redan 1994 med skorna Nike Air Darwins. Scotts kom 2019, och har också en bakåtvänd Nike-logga, modellen heter AJ1 Retro High OG. Scott är rapartist och är tillsammans med Kylie Jenner.

Maten på US Masters

Golfturneringen ”The Masters” i Augusta i Georgie är populär bland besökarna. En anledning är att priset på mat och dryck ligger på en mycket förmånlig nivå jämfört med konkurrenterna. Vad sägs om en kycklingsmörgås för runt 30 kronor, eller en kall öl för 50? Eller den klassiska pekannötsglassen delstaten är känd för, för 25 kronor.

Det kan jämföras med PGA-touren, också i USA, där man i fjol fick betala 200 kronor för ett lageröl av märket Stella Artois. Ett glas vin gick loss på 130 kronor.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.