Paret Daniel och Jasmine Inkvist är häktade misstänkta för att ha plågat, straffat och svultit sin sjuåriga dotter. Familjen är hemmahörande i skånska Eslöv och flickan ska ha varit nära att avlida. Föräldrarna är häktade för synnerligen grov misshandel, rapporterar Sydsvenskan. Misshandeln av dottern ska ha pågått under flera års tid och misstankarna mot föräldrarna uppkom i julas. Då kom flickan in till akuten i Lund efter att ha fått i sig frätande ättika. Hon hade både hjärt- och leversvikt och hade blåmärken och sårskador på kroppen. Hon var i ett livshotande tillstånd, hade en skarp lukt, varit undernärd och vanvårdad. På grund av skadorna flickan hade var man tvungen att operera bort hennes magsäck. Läkarna tror inte att hon kommer kunna äta fast föda igen.

Polis och åklagare bedrivet sedan i julas ett intensivt utredningsarbete och under en husrannsakan hos familjen hittades blodiga barnkläder.

Misstankarna mot föräldrarna stärktes allt eftersom utredningen pågick och nu sitter båda häktade, misstänkta för olaga frihetsberövande och synnerligen grov misshandel. Misshandel misstänks ha pågått under flera års tid. De nekar själva till alla anklagelser.

Flickan befinner sig just nu på sjukhuset i Lund. Tillståndet är stabilt men hon kommer få men för livet. Flickan har syskon, men inget tyder på att de råkat ut för samma behandling. Det äldsta barnet har en annan pappa, som tidigare misstänkt att det finns problem. Han anmälde problem till socialtjänsten för fyra år sedan, skriver Expressen.

Samtliga barn i familjen omhändertogs av socialtjänsten i Eslöv i december i fjol.  På frågan om man agerade tillräckligt snabbt svarar Daniel Westlund, socialdemokrat och ordförande i barn- och familjenämnden, att man får gå tillbaka och se om rutinerna följts på rätt sätt.

Vi kan inte stoppa alla hemska händelser från att inträffa och jag kan inte gå in på enskilda ärenden men ja, min bild är att vi har följt de rutiner vi har, säger han till Expressen.

Föräldrarna har sagt i förvaltningsrätten att flickan lider av en hjärnskada och ett självskadebeteende. Det finns dock inget som styrker dessa påståenden, enligt förvaltningsrätten. Åklagare Ingegerd Jigin säger till Sydsvenskan att man tvärt om uppfattar flickans som kvick och klartänkt.

Enligt flickans biträde Malin Wahlqvist Rahile är det uppenbart att hon blivit vanvårdad och att det föreligger brister i omsorgen om henne. Efter omständigheterna mår flickan just nu bra, menar hon. De andra barnens ombud Louise Båvhammar säger att de övriga syskonen behandlats annorlunda än flickan, och inte sagt något negativt om föräldrarna.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.