2016 kolliderar filmstjärnan, numera hälsoentreprenören, Gwyneth Paltrow med en man i en skidbacke i Deer Valley, Utah.

Krocken har nu slutat i domstol, många år efter det att mannen – den i dag 76-årige optikern Terry Sanderson – stämt Paltrow. Han vill ha tre miljoner kronor i skadestånd för de bestående hjärnskador han anser sig ha fått vid olyckan.

Skadorna ska ha lett till personlighetsförändringar, hävdar Sandersons företrädare i rätten; han ska ha blivit en person som ständigt pendlar mellan aggressivitet och depression.

Paltrows advokat försöker leda i bevis att Sanderson uppvisade samma beteende innan olyckan, och tillbakavisar påståendet om att Paltrow skulle försökt smita från platsen. Paltrow hävdade under sitt förhör att det var Sanderson som körde på henne, och förklaringen till att hon fort försvann från olycksplatsen var att hon trodde sig vara utsatt för ett sexövergrepp:

”När jag åkte nerför backen, märkte jag hur två skidor gled in mellan mina skidor och tvingade isär mina ben, och en kropp pressades mot min. Och så hörde jag mycket konstiga grymtanden och stönande ljud.”

Hon fortsatte beskriva den panik som hon säger grep henne när hon antog att någon ”gjorde något perverterat”.

Enligt Paltrow fann hon sig plötsligt i en stående skedposition med Sanderson och bestämmer sig för att fly från platsen.

Sund stjärna?

Om Sanderson har problem med sin hälsa så är Paltrow frisk som en nötkärna – i alla fall enligt henne själv – hon har sedan 15 år satsat hårt på att skapa sig ett namn – och en förmögenhet – som hälsoprofet. 2008 startade hon företaget Goop som är inriktat på hälsa och livsstil, och som i dag gjort henne till miljardär genom sin försäljning av krämer, parfymer, oljor, kläder och sexleksaker. Så förlorar hon i rätten mot Sanderson drabbar det ingen fattig.

Paltrow har byggt upp varumärket med hjälp av sin egen person, dokumentärserier och genom att prata i poddar, tv-program och dyka upp överallt i sociala medier lovprisande en eller annan produkt eller metod.

Nyligen gick hon ut i sociala medier och berättade att hon använder sig av anal ozongasterapi, där gasen sprutas in i ändtarmen via en slang.

Det finns hälsokliniker som propagerar för att ozongas är bra för människans hälsa, bland annat genom att stärka immunförsvaret, och skydda mot bakterier och svampinfektioner.

Behandlingen kan ske på olika sätt. Man kan få den injicerad i en muskel, eller så kan man dricka den efter att den sprutats in i olja. Men Gwyneth föredrar som sagt att få den i baken.

USA:s läkemedels- och livsmedelsmyndighet har däremot varnat och deklarerat att ”ozon är en giftig gas, som inte har några kända medicinska fördelar”.

“Vaginal steaming”

Paltrow är mycket för underredsbehandling av kvinnokroppen. Hennes snippsauna är sedan länge omtalad – Paltrow har lanserat metoden under namnet ”vaginal steaming”. Man behöver inte besöka någon exklusiv skönhetsklinik – man kan fixa det hemma. Man kokar upp gråbo i en stor kastrull med vatten. Om någon undrar vad gråbo är, så är det en växt, som tillhör släktet malört. Den används i Kina för att krydda soppor.

När det kokat ett tag och ångan stiger uppåt sätter man sig på huk över kastrullen. Jo, jag vet, kan bli svårt att klättra upp på spisen och sätta sig, och sätter man ner kastrullen på golvet slutar det snart att ånga. Om man nu nödvändigtvis ska prova metoden kanske man ändå måste besöka en av de kliniker Paltrow rekommenderar.

Vad behandlingen ska vara bra för?

Den återställer den kvinnliga hormonbalansen, hävdar Paltrow.

Det gör den inte alls, säger läkare som tagit en titt på metoden. De påpekar att hormoner produceras på flera platser i kroppen, i bland annat i hjärnan, sköldkörteln, binjurarna och för kvinnans del äggstockarna. Dock inte i vaginan – och de kan inte se något riktigt samband mellan en ångbadad vagina och en förbättrad hormonell balans.

Skulle det bli så att Paltrow förlorar skadeståndsmålet kanske hon försöker lösa det genom att erbjuda Sanderson gratisbehandlingar till ett värde av tre miljoner kronor. Kanske kör hon med argumentet att lite ozongas är bra för den som drabbats av personlighetsförändringar som gör att man får ständiga vredesutbrott.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!