I veckans sportskvaller följer vi upp ordförandevalet i SvFF, tittar på öl-konflikten i Madison Square Garden och hur många lag det blir i nästa fotbolls-VM.

Ja Morant och pistolen

Memphis Grizzlies stjärna Ja Morant, 23, sände live på sociala medier. Där visade han glatt upp en pistol.

Detta har naturligtvis inte mottagits väl av hans klubb eller ligan, NBA. Nu har han skrivit in sig på ett hjälpprogram i Florida. Det är oklart hur länge han blir borta från basketen. Enligt Aftonbladet är han den nionde bästa poängplockaren i ligan i år, med 27,1 poäng i snitt på 53 spelade matcher.

Zlatan är tillbaka

Zlatan är inte bara tillbaka i sitt Milan, där han gjort några inhopp senaste månaden. Han är också uttagen till landskamperna som kommer nu i slutet av mars. Det betyder troligen att han siktar på att vara med och försöka ta Sverige till EM 2024 i Tyskland.

Man kan fråga sig om hans kropp kommer hålla för påfrestningen, han fyllde 41 i fjol och har rehabiliterat skador i ett års tid.

Waldheim hoppar av

Ytterligare en motkandidat till Fredrik Reinfeldt har hoppat av. Caroline Waldheim kandiderar inte längre till ordförandeposten i SvFF. Bara Lars-Christer Olsson är kvar, och han ser ut att köra ända in i kaklet.

Samtidigt verkar det som vissa förbund inte bryr sig om att kolla upp kandidaterna nämnvärt. Att Olsson är 73 och ”för gammal” är nog ett pris värt att betala, jämfört med den mardröm som stavas Reinfeldt, skulle han bli vald 25 mars.

Konflikten i Madison Square Garden

Madinson Square Garden riskerar bli av med alkoholtillståndet. Det pågår en konflikt mellan ägaren James Dolan och myndigheten New York State and Liquor Authority. När man fått nedslag från myndigheten har Dolan stretat emot och anmält tillbaka, för maktmissbruk.

Till NY Post säger han att myndigheten är som gangsters och att de nu mött en fiende som inte kommer vika sig för deras övergrepp. En bakomliggande konflikt är att Dolan förbjudit advokater som är på motsatt sida i en rättstvist som rör en sammanslagning av företag att vistas i arenan. Till sin hjälp har han ansiktsigenkänningsteknik, som finns installerad.

Problemet är då att myndigheterna anser att arenan inte är öppen för allmänheten. Och därför blir det problem med alkoholtillståndet.

VM får 104 matcher

Hela världen är som bekant intresserade av fotbolls-VM. Det förstår FIFA, som också förlitar sig på mutor från mikronationer. Därför utökar man nu antalet matcher i turneringen till 104, från och med VM 2026.

48 lag får äran att delta i turneringen som går av stapeln i USA, Kanada och Mexiko. Det blir 12 grupper om fyra lag vardera. Om det var svårt för fotbollsnörden att hinna med matcher innan, blir det etter värre nu.

Mjällby bäst i landet

Mjällby AIF må vara en av Allsvenskans minsta klubbar. Men deras sociala medier-avdelning firar ofta framgångar. I cupvinsten mot Kalmar fick man ett lagom litet omklädningsrum, vilket inte gick obemärkt förbi. Inför lagens U21-match erbjöd man därför Kalmars lag en mysig städskrubb, lika för lika liksom.

Anledningen till det fängelseliknande omklädningsrummet var att cupmatchens spelades på Gastens IP, eftersom Guldfågeln arena (vilket namn) inte gick att få i speldugligt skick.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.