I veckans skvaller i sportvärlden berättar vi att NBA-legendaren Shawn Kemp är gripen i en misstänkt skottlossning på en parkeringsplats. Kyle Walker är stjärna i Manchester City men kunde inte hålla sig från att visa ballen under en pubkväll. Bosnien snor svenska spelare men har också en bask i landslaget. Och Fredrik Reinfeldt närmar sig ordförandeposten i SvFF.

Kyle Walker, en blottare?

Kyle Walker är en av Manchester Citys stjärnor och ytterbacken har spelat regelbundet i landslaget sedan 2011. Nu riskerar dock hans rykte komma på skam, då polisen i Cheshire utreder en anmälan om att han ska ha blottat sig framför två kvinnor.

Med hjälp av övervakningsbilder från en pub kan man tro att han drar ned sina byxor framför två kvinnor och blottade könet.

Bosnien tar alla spelare

Benjamin Tahirovic är uttagen till Bosniens landslagssamling, där matcher mot Island och Slovenien väntar. Han spelar till vardags i Roma, men är fostrad i AIK, FC Djursholm och Vasalunds IF.

Han ser nu ut att bli ”paxad” av Bosnien, som redan har två spelare fostrade i Sverige. Anel Ahmedhodzic och Denis Hadzikadunic. Att stora länder som Tyskland och Frankrike tappar spelare till andra landslag må vara hänt, utbudet är fortfarande enormt. Men Sverige har kanske inte riktigt råd med det. Å andra sidan bör man spela för det landslag man känner sig mest hemma i.

Den bosniska baskern

På tal om Bosnien är det noterbart att Kenan Kodro är uttagen. Han är det eftersom han är bosnisk medborgare och har rötterna i landet. Men han är född i San Sebastian i spanska Baskien, vilket gjorde att han enligt Athletic Bilbaos regler kan spela för dem. Alltså i klubben vars huvudregel är att bara ha basker i laget.

Kodro har även spelat i baskiska klubbarna Real Sociedad (b-laget), Lagun Onak och Osasuna. Men ingen av dem är lika strikta som Athletic Bilbao med födelseplats. Lustigt nog kan man som bask, men inte född i Baskien, också ha rätt att spela för Athetic Bilbao. Om man åberopar härkomst från de baskiska områdena i Spanien och Frankrike.

Följetången fortsätter

Det är ännu oklart hur starkt stöd Fredrik Reinfeldt har för sin kandidatur till ordförandeposten i SvFF. Men, stöd har han faktiskt. Inte från AIK och Hammarby, men väl från Stockholms Fotbollförbund. Distriktet har 18 röster på förbundsstämman 25 mars.

Utmanaren Lars-Christer Olsson är nominerad av Västerbottens Fotbollförbund. Caroline Waldheim, den andra kvarvarande utmanaren, är nominerad av Smålands Fotbollförbund och Jämtland/Härjedalens Fotbollförbund.

Fördelningen Fotbollskanalen tagit fram var i tisdags: 57 röster till Reinfeldt, 53 till Olsson och 27 till Waldheim.

Petanque

Boule är en sport som oftast kanske förknippas med pensionärer. Sporten har sitt ursprung i Frankrike men har funnits i Sverige i decennier, även i mer professionell form. AIK Boule bedriver verksamhet i Stockholm, men är inte nöjda med namnet ”boule” som på franska betyder klot.

I Sverige har det som i Frankrike heter petanque alltid kallats boule. Ett förslag om namnbyte till AIK Petangeförening dök upp i huvudföreningens medlemsutskick innan jul. Det återstår att se om frågan tas upp på AIK Boules årsmöte i slutet av mars.

Gary Lineker och BBC

Gary Lineker är före detta fotbollsproffs och numera programvärd på BBC:s The Match of the Day. Nu får han kritik för sina åsikter om regeringens senaste lagförslag för minskad invandring. Lagförslaget Illegal Migrations Bill, som syftar till att stoppa illegal invandring över engelska kanalen, jämförde han med 1930-talets Nazityskland.

Nu pågår en mindre storm inom brittisk media, där folk vill att han får sparken från BBC.

Frankfurts fans stoppas från Neapel

Italiens idrottsministerium stoppar försäljning till fans från Eintracht Frankfurt inför mötet mot Napoli nästa vecka. Man hade tilldelats 2 700 biljetter, men kanske anade italienarna att tillresta tyskar skulle köpa på sig fler biljetter på andra sektioner.

Vi minns hur det gick i fjol när man reste till Barcelona. 30 000 tyskar fyllde en stor del av Camp Nou i en sällan skådad invasion.

Shawn Kemp gripen för drive by-skjutning

Ibland händer det att folk skjuter varandra i bilar i USA. Shawn Kemp är nu gripen av polisen i Tacoma, Washington, för inblandning i en skjutning på en parkeringsplats. Ingen skadades, men Shawn sitter i arresten. Straffet kan bli upp till tio års fängelse.

Kemp spelade i NBA 1990 till 2004 och blev utsedd till NBA All-star sex gånger. Han spelade för Seattle Supersonics, blanda andra. Karriären avslutades i Orlando Magic, han har senare drivit restauranger och cannabisaffärer i Seattle. Han har dömts för droginnehav två gånger, i mitten av 2000-talet.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.