I samband med den senaste Mona Sahlin-skandalen – den där hon skrev ut falska intyg åt sin livvakt – cirkulerade rykten om att Mona och livvakten hade ett s/m-förhållande.

Nej, inte så att Mona var sosse och livvakten var moderat, det ska ha rört sig om där andra sortens s/m. Ni vet; piskor, läder, latex, golfbollar i munnen och folk som beter sig som om de inte skulle ha något mot att skolagan återinfördes.

Men jag kan nu kraftfullt dementera de ryktena. Mona har startat en podd tillsammans med författaren och journalisten Helena von Zweigbergk. I den ska Mona berätta om hur hon fortfarande plågades av att hon misshandlades av ”en av mina första stora kärlekar”.

Det är ett smart drag av Mona – ett effektivt sätt att ta kål på allt skvaller om henne och livvakten. Meningen är att vi ska tänka, typ: ”Men den som utsatts för misshandel skulle aldrig komma på tanken att ägna sig åt …”

Fast det kanske var Mona som var den sadistiska parten i förhållandet – och livvakten som gillade att bli lite pinad.

Men just som Mona släpper sin podd – som då antagligen ska bidra till att avliva åtminstone ett av de rykten som omger henne – ja, då händer något som får oss att minnas en av hennes andra skandaler.

Den schweiziska chokladtillverkaren Toblerone måsta nu avlägsna alptoppen Matterhorn från sin förpackning. Detta eftersom de klassiska chokladbitarna framöver ska tillverkas även i Slovakien, och schweizisk lag är noga med sådant; tillverkas en produkt inte i landet får förpackningen inte ge sken av att den är producerad i alplandet med hjälp av bilder från Schweiz.

Det ligger något symboliskt över det hela. Först leder några Toblerone till att Mona avlägsnas från sossetoppen, och senare avlägsnas alptoppen från Toblerone. Det finns säkert ett samband här, fast jag inte riktigt kan se det. Jag kan dock se framför mig hur Mona får ett av sina klassiska utbrott och skriker: Men vad i helvete! Här har folk nästan glömt det där med de förbannade chokladbitarna – och så dyker de upp i nyheterna och påminner alla.

Det verkar som om det mesta Mona rört vid genom åren gått fel. 2011 var det hon som vigde Jonas Gardell och Mark Levengood och alldeles nyligen berättade Jonas och Mark att de ska separera.

Som jag tidigare kunnat berätta hade de två ett öppet förhållande, men Mark blev i Jonas tycke lite för betagen i en speciell ung man, och Jonas surnade till. Nu fick det vara nog.

Jonas slipper dock att sova på soffan hos kompisar eller tillfälliga partners efter separationen – äktenskapsförordet ger honom ensam rätten till bostaden på Södermalm, och den är värd cirka 40 miljoner kronor.

Den som känner sig sviken i ett förhållande börjar ofta tröstäta. Choklad och bakelser verkar vanligast bland mina tjejkompisar, och chips och öl bland mina killkompisar. Men det är antagligen en alltför heteronormativ form av tröstätande för att det ska falla Jonas i smaken. Han berättar nu på Instagram att han fått kändiskrogen Brillo att skapa en alldeles speciell Pizza Margherita för hans räkning. Tomatsås som kokat länge med vitlök och chili samt ost som trådar sig.

Jonas har uppenbarligen inga planer på att ta sig ur separationsdepressionen genom att hitta en ny kärlek – för även om han rör sig i frigjorda kretsar måste det vara svårt att få ragg om man luktar vitlök och har trådar av ost mellan tänderna.